A jó példához egészen a Mecsekig kellett utaznom

Növényekkel foglalkozó üzletet vezetni nagy felelősség. Nem csupán azért, mert vezetőként neked kell gondoskodnod az ott dolgozókról, a bérükről, arról, hogy jól érezzék magukat, emellett szakmailag is nagyon a toppon kell lenned. Ismerni kell minden növényt, virágfajtát, és nem árt emellett, ha tisztában vagy alapvető kertészeti ismeretekkel is. Én pedig, maximalista ember lévén igyekszem minél inkább beleásni (ásni, a kertben, ha-ha-ha… na jó, ez most nem volt túl jó, belátom) magam ezekbe a szakmai ínyencségekbe. Keresem a lehetőségeket, hogy olyan megoldásokat is láthassak, melyek új dimenziókat nyithatnak meg nekem a kertészkedéssel kapcsolatban. Ezért is örültem meg nagyon, amikor egy szintén szakmabeli barátom azt mondta nekem, van egy olyan szállás Harkányban, amelyiknek a kertjétől garantáltan leesik majd az állam. Mint kiderült, ez a szóban forgó szállás nem más, mint a Baranya Hotel, mely Harkány belvárosában foglal helyet. Mivel amúgy is már rég voltam kikapcsolódni, örömmel láttam neki az utazásom megszervezésének.

A honlap már ígéretesnek tűnt, és nagyon praktikus módon tudtam árajánlatot is kérni, úgyhogy szerencsére minden a legnagyobb rendben ment a szervezéssel. Autóval mentem oda, kifejezetten gyorsan értem le. Amint végighajtottam a hotel mellett, azonnal értettem, miről beszélt a kedves szakmabeli barátom, Sándor: ez a kert valóban nagyon jól ki volt találva. Gondosan nyírt bokrok, aprólékosan megmunkált pázsit, és rengeteg izgalmas kiegészítő eszköz: a legmeglepőbb, legizgalmasabb megoldás számomra az óriás sakk figurák voltak, melyekkel, ha kedvünk tartja, mindig játszhatunk egy kicsit két jakuzzizás közben. Mert hogy a wellness részleg is nagyon rendben van. Szauna, medence, masszázs, a már említett jakuzzi… Imádtam egyszerűen. Mivel ősszel voltam, egyszerűen elmondhatatlanul szép látvány volt az is, ahogy a hulló barna falevelek beterítik a kerti utat a lemenő nap fényétől kísérve.

Mondanom sem kell, remekül éreztem magam három napos “szakmai vizitem” során, mely inkább volt tekinthető egy hatalmas nagy pihenésnek. A Baranya Hotel, a szállás Harkányban minden igényt kielégítő szolgáltatást nyújtott számomra, a kertészeti megoldásokból pedig azt hiszem, rengeteg hasznos meglátást tudok majd átemelni a saját szakmai fejlődésemre nézve is. Valamiért úgy érzem, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy láthattam azokat az óriás sakk figurákat!