A jó példához egészen a Balatonig kellett utaznom

Növényekkel foglalkozó üzletet vezetni nagy felelősség. Nem csupán azért, mert vezetőként neked kell gondoskodnod az ott dolgozókról, a bérükről, arról, hogy jól érezzék magukat, emellett szakmailag is nagyon a toppon kell lenned. Ismerni kell minden növényt, virágfajtát, és nem árt emellett, ha tisztában vagy alapvető kertészeti ismeretekkel is. Én pedig, maximalista ember lévén igyekszem minél inkább beleásni (ásni, a kertben, ha-ha-ha… na jó, ez most nem volt túl jó, belátom) magam ezekbe a szakmai ínyencségekbe. Keresem a lehetőségeket, hogy olyan megoldásokat is láthassak, melyek új dimenziókat nyithatnak meg nekem a kertészkedéssel kapcsolatban. Ezért is örültem meg nagyon, amikor egy szintén szakmabeli barátom ajánlott egy kiváló siófok szállást, az egyik nagy levendulás mező közelében. Régóta szerettem volna elmenni egy nyilvános levendulaszüretre, és egybekötni egy kellemes hétvégi pihenéssel, kikapcsolódással. Az, hogy ez pont a Balatonnál jött össze, már csak hab volt a tortán.

A honlap már ígéretesnek tűnt, és nagyon praktikus módon tudtam árajánlatot is kérni, úgyhogy szerencsére minden a legnagyobb rendben ment a szervezéssel. Autóval mentem oda, kifejezetten gyorsan értem le. Amint odaértem a kiválasztott siófoki apartmanhoz, azonnal értettem, miről beszélt a kedves szakmabeli barátom, gyönyörű látvány tárult elém. Az apartmant egy csodás, tágas kert vette körül, gondosan lenyírt sövénnyel, szépen gondozott, zöld fűvel. A zöld pázsiton ott voltak a napágyak, amelyek csak úgy csalogatták az embert egy kis napfényfürdőre, és persze az egésznek a csúcspontja a saját medence volt.

Mondanom sem kell, remekül éreztem magam három napos “szakmai vizitem” során, mely inkább volt tekinthető egy hatalmas nagy pihenésnek. Ez a siófoki szállás, a Balaton mellett, minden igényt kielégítő szolgáltatást nyújtott számomra. És alig 20 perces autóútra volt a levendulamező, ahol pedig kiélhettem a szakmai vágyaimat, és fantasztikus élménnyel gazdagodtam. Valamiért úgy érzem, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ellátogattam a Balatonhoz.