Hogyan zöldelljen a nappali még télen is?

A minap rákerestem arra a Google-ben, hogy “hőszivattyú ár”, mert a mostani házunkban, mióta ide költöztünk még egyetlen kellemes telünk sem volt. A közös gázkazános társasházi fűtésrendszer nagyon elavult, de a növényeinket még jobban sajnálom, minden télen.

Szeretem a mediterráneumot, szeretem olyan növényekkel is körbevenni magam, amik átadják azt a feelinget és látványra is a déli vidékeket idézik, de ez a belső hőmennyiség így nem elég nekik.

A hőszivattyú ár keresésemre nagyon sok minden ugrott fel, de több szempontból, még a hőszivattyú árszabás szempontjából is a legszimpatikusabb a Kiskacsa Klíma nevű hely volt a netes térben.

Furcsa dilemma elé állítottak “Kiskacsáék”. A párom a klímáikért lelkesült be, mikor mutattam a választékot, amik egyébként fűteni is tudnak, én pedig továbbra is a fűtésrendszerünk korszerűsítését szerettem volna hőszivattyús úton eszközölni. Hűvös a meleg ellen, bár mindketten hajlottunk a másik elképzeléseire is. A kiskacsaklima.hu-tól pedig mindenben segítettek, nagyon kommunikatívak voltak, pedig tényleg sokat tépelődtünk, szóval már fárasztóak lehettünk. Végül az lett a megoldás, hogy a nem használt garázsunkat újítottuk még fel, és oda klímát telepítettünk. Mert autónk már nincs, ezért lakótérré minősítettük a helyet. A párom pedig nagyon-nagyon élvezi nyáron a hűvösben henyélést is ott, az új kedvenc helyén.

A hőszivattyús rendszer majd télre lesz teljesen kivitelezve, de a klímákról máris sokat tudnék áradozni!

Az előző nyarak forróságában tényleg gyakran, magam is szenvedtem a hőség miatt, ami nemcsak az alvásminőségemet rontotta, hanem a napi teendőimet is megnehezítette. De a növények legalább szerették… Idén azonban minden másképp alakult, én is csatlakoztam már a páromhoz a hűvös új helyen, a délutáni sziesztához.

A klímaberendezés megvásárlása előtt szintén hosszasan mérlegeltem, hiszen újfent nem kis beruházásról volt szó, de a Kiskacsánál igazán korrekt tényleg az árszabás. Azonban már az első néhány használat után bebizonyosodott, hogy valóban megérte a befektetést. A házegyüttes azon részének hőmérséklete mindig kellemes maradt, függetlenül attól, hogy odakint milyen kánikula tombolt, szóval egyre gyakrabban átjártam én is oda. Ennek köszönhetően sokkal energikusabb és produktívabb voltam, ami pozitívan hatott a munkámra és a szabadidőmre egyaránt.

A nyár folyamán sokkal több időt tudtam szentelni a hobbijaimnak úgy, hogy nap közben volt hol hűsölni. És nagyon kényelmesre lett a hely kialakítva. Míg korábban a meleg miatt gyakran elmaradtak a délutáni nyári programok, idén gyakran szerveztem baráti összejöveteleket és társasjáték esteket is.

A klíma nemcsak a komfortérzetemet növelte, hanem a közérzetemet is jelentősen javította. A forróság miatti fáradtság és ingerlékenység teljesen eltűnt az életemből. Sokkal jobb hangulatban telt a nyár, és élvezhettem a szabadtéri programokat is, hiszen tudtam, hogy hazatérve egy hűvös hely is várhat rám. Ami néha “életmentő” volt.

Összességében a klímaberendezés beszerzése az egyik legjobb döntésünk volt az elmúlt évben. Nemcsak a nyaramat tette sokkal elviselhetőbbé és kellemesebbé, hanem hosszú távon is hozzájárul ez az életminőségem javulásához. Várom nagyon a téli meleget is, mert a Kiskacsában a bizalmam mostanra töretlen. Az idei nyár tehát nemcsak a meleg, hanem a kényelem és a nyugalom időszaka is volt számomra, amiért nagyon hálás vagyok nekik.

hőszivattyú ár