Lebilincselő növények

Kiskorom óta különös érdeklődéssel viszonyultam a különféle növényekhez. Lenyűgözőnek tartottam, hogy egy picinyke magból pl. egy robosztus rózsafa tudja magát kinőni, a húsevő növényekről nem is beszélve.

Bár azokat inkább félelmetesnek tartottam, mintsem csodálatosnak, mindenesetre, megragadták a képzeletemet, annyi biztos.

Nemrégiben beszereztem egy egzotikus növényt a közeli növényboltból: annyit tettek csak hozzá -mintegy használati utasításképp – , hogy “legyek vele óvatos”.

Ez a különös tanács rendkívül megtetszett nekem: minden áldott nap azon gondolkoztam, hogy vajon mire érthették.

Egyik reggel aztán – öntözés közben – észrevettem, ahogy a a növény szárai bilincseket formáznak a kezem fölött.

Azonnal átjárt a reszketés, noha éreztem, hogy nem vagyok veszélyben.

A bilincsek a csavarholding.hu-ról rendelt termékekre emlékeztettek hirtelen: legutóbbi szerelésemhez ugyanis nemcsak csavarokra, hanem bilincsekre is szükségem volt, így mondhatni, egészen szakértő lettem a témában.

Persze, a csavarholding.hu-t messze megnyugtatóbb érzés volt végig görgetni, mint megtapasztalni, ahogy a saját növényem rá akar tekeredni a csuklómra.

Teljesen átlátható volt az oldaluk, és rengeteg hasznos információval láttak el pl. a különféle bilincs-és csavarfajtákkal kapcsolatban.

A csavarholding.hu-nak köszönhetően, nem is okozott különösebb gondot semmilyen szerelési folyamat: minden egyes csavar és bilincs könnyedén a helyére került.

Bár ebben a szituációban azért eléggé meg volt kötve a kezem: mondhatni, lebilincselő élmény volt ezt a növényt megöntözni.

Másnap reggel már nyitás előtt dörömböltem a növénybolt ajtaján. Azt a növekvő “fenevadat” minimum öt méter távolságra tettem magamtól, és alig vártam, hogy a boltosok gondjaira bízzam.

A pénz nem érdekelt: nem szeretem a kötöttségeket, különösen nem öntözés közben.