Érdekes beszélgetések a növényboltban

Nem rég láttam egy képet az interneten, ahol csomó virág, meg mindenféle zöld növény volt a lakásban. Eleinte megdöbbentem, hogy ezt hogyan lehet kivitelezni, de annyira tetszett a hangulata az egész szobának, hogy elhatároztam, hogy én is elkezdem mini dzsungellé alakítani a lakásomat, úgyis iszonyatosan világos, így sokkal könnyebb lesz életben tartani őket.

Szóval elmentem a növényboltban, és amikor a sorban álltam, két férfi, hónuk alatt egy-egy dísznövénnyel, heves eszmecserét folytatott a hidrofor tartályokról.

Az egyik férfi nem rég szerzett be egy ilyet, a szivattyuszaki.hu oldalról, ahol igen széles a hidrofor tartályok választéka. Annyira nagy elánnal mesélt az oldalról, meg erről a cégről, hogy miután hazaértem a fikuszommal, egy kávé mellett én is ránéztem erre az oldalra.

Ahogy a nevéből is lehet sejteni, szivattyúk eladásával foglalkozik, de úgy mindenfélével. Találhatunk vízszivattyút, üzemanyag szivattyút, szökőkút szivattyút, permetező és önfelszívó szivattyút, meg még több mint 20 másik fajta is volt, ha jól emlékszem. Ti tudták, hogy ennyiféle létezik?

Másfelől, megtaláltam az említett hidrofor tartályokat is. Valóban nagyon nagy a választék, ami pedig tök jó dolog, hogy a lap alján, hosszas leírást találhatunk olyan témákban, hogy mikor kell ezt a fajta tartályt beszerelni, mikor milyen méretre van szükség, hogyan kell ezeket a tartályokat megfelelően karbantartani, illetve, hogy mi a helyes mérték, ha a tartály nyomását nézzük és ezt hogyan kell ellenőrizni és beállítani.

Mint megtudtam az oldalról, a hidrofor tartály beszerelése azért nagyon hasznos, mert ezzel jócskán megtudjuk növelni a szivattyú élettartamát. Mivel ez a tartály tárolja azt a vizet, amit a szivattyú egyszer már feltermelt. Így nem kell magának a szivattyúnak újra és újra elindulnia, ha megnyitjuk a csapot, csak akkor, ha már a tartályban lévő nyomás leesett. Így belegondolva, annyira nem is bonyolult, de azért biztos, hogy meghagyom a páromnak ezeket a témaköröket, mert tőlem eléggé távol áll. Viszont, ha titeket érdekel, vagy amúgy pont szivattyú keresőben vagytok, akkor látogassatok el a szivattyuszaki.hu weboldara, szerintem biztos megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbbet.