A nagy tintapatron pánik

A városunkban minden évben megrendezik a szobanövény szépségversenyt. Kicsit furcsa rendezvény ez, de nagyon-nagyon jó hangulatú. Egyáltalán nem olyan ciki, mint amilyennek elsőre tűnik. a városban sokan vannak, akik nagyon szeretik a növényeket. Van, aki olyan, mint én, és egészen komoly szinten foglalkozik velük, más a nagyszüleitől örökölte a télikertet és igyekszik jó karban tartani… A szenvedély összeköt.

A versenyre mindig sokat készülünk. Sok-sok kategória van, hiszen a növények sem egyformák, egy szőrös pletykát nagyon nehéz összehasonlítani egy különleges karácsonyi kaktusszal. Évről évre érdekesebb díjakat tudunk kisorsolni és egyre szorosabb és élvezetesebb a verseny. Vannak, akik már grammra pontosan számolgatják a növényeik szükségleteit, hogy pont a verseny idejére legyenek a legszebbek.

Mivel nem minden szobanövény akkor virágzik, amikor a verseny tart, az év során rendszeresen gyűjtünk fotókat a nevezőkről. Egy Facebook-csoportba kell feltölteni a képeket, a legjobbakat pedig a növénnyel együtt bemutatjuk a kiállításon, így könnyítve meg a szavazást.

Idén rám hárult a feladat, hogy a nagy versenyt előkészítsem. Mindent megbeszéltem a művelődési ház igazgatójával. Ellenőriztem a terem páratartalmát, plakátoltam, szerveztem, tombolatárgyakat gyűjtöttem, és kereteket vásároltam a képeknek, amelyeket majd a kiállításon használunk.

Aztán hozzáláttam a fotók kinyomtatásához. És akkor… PÁNIK!

Kifogyott a nyomtatómból a tintapatron!

Mivel Lexmark típusról van szó, nagyon ritka, hogy a bevásárlóközpontokban megfelelőt tudjak vásárolni. Már alig volt időm a versenyig, a nyomdákat pedig hiába hívtam – ki akarnak szóba állni az őrült, fikuszos nővel szombat délelőtt…

Pánik szerűen elkezdtem kutatni a neten és rájöttem, hogy tintapatron akár webáruházból is rendelhető.

A fenti webáruházból meg is tudtam rendelni a megfelelő típust. Ráadásul a kiszállítás is ingyenes volt, úgyhogy egyből kettőt is rendeltem, a biztonság kedvéért. Nem nagyon szeretek a neten vásárolni, de itt szerencsére lehetett Barionon keresztül fizetni, ami körülbelül az egyetlen módja a bankkártyahasználatnak, amit biztonságosnak és megbízhatónak tartok.

Kicsit izgultam, hogy a patronok nem érkeznek meg időben, de hála istennek szerdán már a dobozukat bontogattam. Minden rendben ment.

Innentől kezdve én is és a párom is két napon át nyomtattunk – úgyhogy a végén valóban szükség volt a tartalék patronra is. Viszont minden nyomatunk jó minőségű és meggyőző lett.

Utánaolvastam, sok helyen trükköznek azzal, főleg online vásárlás esetén, hogy csak mímelik a gyári csomagolást és valójában újratöltött, vagy hamis patront küldenek. De erről itt szó sem volt! Biztos voltam benne, hogy ez a megfelelő minőségű eszköz. Úgyhogy minden rendben volt. A tinta még az okleveleken is egészen jól mutatott, pedig a vastag, fényes papírra nem is annyira tanácsos tintasugaras géppel nyomtatni. De megérte!

A nagy napon az egész művelődési ház zöldbe borult, a falakon pedig ott pompáztak a gyönyörű képek. Mindenki boldog volt és elégedett… Rengeteg díjat osztottunk ki és még a helyi újságok is beszámoltak az eseményről. Méghozzá tisztelettel írtak rólunk, pedig a mi kedves kis hobbink nagyon sokszor volt már gúnyolódás tárgya a környéken.

Remélem, a rendezvény ezzel mérföldkőhöz érkezett és többen érdeklődnek majd komolyabban is iránta. Zajlik a klímaváltozás és hatalmas szükség van a környezetvédelemre, a szobanövények telepítése és gondozása pedig ehhez is hozzájárul – hangozzék ez bármilyen hihetetlenül. Ehhez a sikerhez pedig az is hozzájárult, hogy a tintapatronok időben megérkeztek.