Növények a csomagtartóban

A párommal mindig is különleges rajongással viseltettünk a növények iránt. Egyszerűen nem bírjuk elviselni, hogyha a nappalink nem úgy néz ki, mintha csak egy szolidabb dzsungelbe tettünk volna látogatást éppen. Esőt sajnos nem tudunk imitálni beltérben, de ha lenne rá lehetőségünk, haladéktalanul megtennénk azt is.

Múlt héten ismét elmentünk imádott növényboltunkba, mert – eszelős módon – úgy gondoltuk, hogy nincs elég zöld, cserepes lény az otthonunkban. Nagy lelkesen hozzá is láttunk az újabb növények vásárlásának. A mértéktelenségünk azonban kellemetlen helyzetbe sodort minket: sem az orchidea, sem pedig a fikusz nem fért el úgy a csomagtartóban, hogy valamilyen sérülés ne keletkezett volna a felületén.

Természetesen, tanultunk az esetből, és kétség sem volt afelől, hogy az egyetlen megoldás az lesz, hogyha valamilyen úton-módon kibővítjük a csomagterünket. Gondolhattunk volna arra is persze, hogy nem veszünk többé felelőtlen mennyiségű növényt, de hát ez elképzelhetetlen, hiszen rólunk van szó.

A probléma orvoslására jött velem szembe az interneten, az autofelszerelesek.hu oldal által a tetőcsomagtartó ötlete, ami különösen praktikus találmánynak tekinthető. Csupán annyi a dolgunk – ha rászánjuk magunkat – hogy a gépjárművünk típusa alapján kiválasztjuk a számunkra megfelelő tetőcsomagtartót. A növényekkel történt szerencsétlenség után az egyik legfontosabb szempont számunkra a biztonság volt, vagyis voltaképpen az, hogy ne keletkezzen kár semmiben, amit éppen haza szeretnénk szállítani. A tetőcsomagtartó szerencsére, erre is kiválóan alkalmas: segít nekünk abban, hogy felszereléseink, vagy egyéb tárgyaink biztonságosan utazzanak, és megússzák épségben a szállítás viszontagságait.

A tetőcsomagtartó tehát főként abban az esetben lehet ideális alternatíva számunkra, hogyha valamiért nagyobb csomagtérre lenne szükségünk annál, mint amekkorával járművünk rendelkezik. Ráadásul, nem kell aggódnunk sem a fel-, sem pedig a leszerelés esetleges nehézségei miatt: a tetőcsomagtartó rögzítésének fel-, és leapplikálása ugyanis egyszerűen, pár percen belül kivitelezhető.

Mindemellett pedig, autónk karosszériáját is biztonságban tudhatjuk általa: a tetőcsomagtartó azt is sértetlenül hagyja. Ez kivételesen jó hír nekünk, hiszen a kocsinkat legalább annyira szeretjük, mint a növényeinket.

A tetőcsomagtartó ötlete sokkal szimpatikusabbnak tűnik, mint pl. egy agyonpakolt csomagtér gondolata. Egy másik utazásunk során is volt részünk a helyszűke okozta kellemetlenségben, és a zsúfolt csomagtartó miatt úgy éreztük magunkat, mintha mindjárt kiesnénk az autóból. Arról nem is beszélve persze, hogy pár percenként legyőzhetetlen késztetést éreztünk valamilyen kulcsfontosságú tárgy iránt, amely természetesen a csomagok legalján lapult.

Nem szeretnénk többet ilyen kínos akadályokba ütközni: a lehető legnagyobb nyugalomban és biztonságban szeretnénk tudni szállítandó tárgyainkat (illetve növényeinket), méghozzá úgy, hogy mi is kényelmesen elférünk a kocsiban. Ehhez tulajdonképpen csak annyit kell tennünk, hogy beruházunk egy – a saját autónkhoz idomuló – tetőcsomagtartóra, és már nem is kell többet idegeskednünk cuccaink és értéktárgyaink jóléte miatt.

A számítógép előtt eltöltött hosszas elmélkedéseim eredményét végül megosztottam a párommal is: reméltem, hogy nem fogja teljesen ellenezni a tetőcsomagtartó felvetését. Legnagyobb örömömre az ő laptopján is egy csomagtér-bővítésről szóló, az autofelszerelesek.hu nevű weboldal volt megnyitva. A meglehetősen színes és széleskörű választékból nem okozott gondot kiválasztani az ízlésünknek és igényeinknek megfelelő kiegészítőt. Nem volt több kérdés: útnak is indultunk a frissen megszavazott tetőcsomagtartóért.

Útközben újabb kísértésbe estünk, “hogyha már úgyis lesz több helyünk” – gondoltuk – akkor igazán beugorhatunk még egy növényért az “ellátóinkhoz”.

A növénybolt sajnos – vagy inkább szerencsére – ezúttal zárva volt, de legalább végre olyasvalamire áldoztunk pénzt, ami hasznos is, amellett, hogy szép.