Kaktuszoktól a sütiig

A párommal évek óta rajongunk a kaktuszokért: pontosabban azóta, mióta az egyik sivatagban játszódó, hollywoodi filmben, 2 órán keresztül volt szerencsénk csodálni ezeket a szúrós élőlényeket. A film után elég gyakori vendégek lettünk a közeli növényboltban: pár hónap alatt valóságos kaktusz-gyűjteményt hoztunk össze a nappalinkban.

Az ablakpárkányon és a kis dohányzóasztalon sorakoztattuk őket: volt olyan kaktusz, ami azért öntözést igényelt, volt olyan, amit még véletlenül sem szabadott egy csepp vízzel sem meglocsolni, és olyan is, amiről nem tudtuk mit igényelt, de valamiért imádnivalónak tartottuk.

Ez a kaktuszokból álló konstelláció akkor volt igazán vicces, amikor valamilyen baráti, vagy családi összejövetelt rendeztünk: hogyha valaki éppen a poharához szeretett volna nyúlni, sokszor véletlenül valamely kaktuszunkat markolta meg. Viszont, mindig volt nálunk olyan gyógyszer, vagy bőrápoló kenőcs, amely pillanatok alatt enyhítette is az ilyen mulatságos balesetek okozta fájdalmat.

Ezeket a kizárólag természetes összetevőkből álló “kozmetikumokat” egyébként a netbiobolt-hu nevű oldalról rendeltük. Nagyon szimpatikus volt számunkra egy olyan oldal, ahol ennyiféle vitamin, multivitamin, valamint egyéb étrendkiegészítő is könnyedén elérhető.

Ráadásul, a netbiobolt.hu-n nem pusztán vitaminféleségekkel találhatjuk szembe magunkat, hanem különféle reform-, illetve bio élelmiszerekkel is.

Mindezen kívül pedig a gluténérzékenyek is kedvükre válogathatnak a Netbiobolt gluténmentes termékeinek kínálatából, mely kifejezetten a gluténérzékenyek számára készült. Ehhez mindössze annyi a dolguk, hogy beírják a keresőbe a “Gluténmentes termékek | kínálat gluténérzékenyek számára | Netbiobolt” kifejezéseket, és már kezdhetik is a böngészgetést a gluténmentes termékek világában.

Nem kell aggódni amiatt, hogy esetleg valamilyen glutén-származékkal érintkezésbe került volna az adott készítmény: a netbiobolt.hu nevű weblapon csakis kizárólag olyan termékeket árusítanak, melyek gyártása teljesen “természetes körülmények” között zajlott, és már hallomásból sem ismerik a gliadin, vagy a glutenin szavakat.

Mi olyannyira meg voltunk elégedve a netbiobolt.hu, azon belül pedig a Gluténmentes termékek | kínálat gluténérzékenyek számára | Netbiobolt termékeivel, hogy elkezdtünk tőlük vitaminokat is rendelni: kicsit fenntartásokkal álltunk azért a témához, mivel alapjáraton nem hiszünk abban, hogy egy étrendkiegészítőt egy szinten lehetne emlegetni bármilyen, orvos által felírt gyógyszerrel, de úgy voltunk vele, hogy egy próbát megér.

Érdekes módon, mióta a netbiobolt.hu vitaminjait szedjük, sokkal energikusabbnak érezzük magunkat: ez pedig azért nagyon jó, mert minél fittebbek vagyunk, annál több kaktusz vásárlásához lesz elég erőnk, ami egyben azt is jelenti, hogy egyre közelebb kerülünk a filmbeli, sivatagi táj leképezéséhez.

A barátaink szerint kicsit aggasztó, hogy ilyen mániákusan viseltetünk a kaktuszok iránt.

Azért, hogy az összejövetelek alkalmával témát váltsunk, vagy szimplán csak lecsillapíthassuk a kedélyeket, kitaláltuk, hogy mindig a netbiobolt.hu termékeiről fogunk áradozni.

Ezzel pedig majd olyannyira eltereljük a figyelmüket – mivel bőséges választékról van szó – , hogy majd fel sem fog nekik tűnni, valójában mennyi kaktusszal ülnek egy szobában.