Céges autóval költözés

A nővérem hihetetlenül növénybolond. Van egy kb 50 négyzetméteres albérlete, ami tele van mindenféle növényekkel. A múltkor megszámoltuk, és 34 féle különböző virág, kisfa, és fűszer volt megtalálható nála. Jól is bánik velük, hihetetlenül jó hatással van a növényekre, ez biztos. Sokszor beteg növényeket élesztett fel. Meglátott például az irodában egy hervadozó orchideát, hazavitte, és fél év múltán, láss csodát, tele van bimbóval és virággal! Azért a lakás elhelyezkedése is közrejátszik abban, hogy tombol a zöld nála. Tele van ablakkal a nappali és a hálószoba, fényes és világos az egész tér. Ez jót tesz a növényeknek. A szobákban pedig mindig úgy helyezi el őket, hogy a kevés napfényt igénylőket az ablaktól messzebb, a nagyobb fényigényűeket közelebb helyezi el.

Nemrég azonban költözésre kényszerült. Ez eléggé megterhelte lelkileg és anyagilag is. Az új lakás sem rossz, de mégsem annyira világos, mint a régi.

Amikor a költözésre került a sor, akkor a legnagyobb problémája természetesen a növényeinek biztonságosan való elszállítása volt. Volt ugyan már akkor is egy céges autója, de azt kizárólag üzleti utakra használhatta, illetve a munkahelye és a lakóhelye közötti ingázásra. A főnökének elregélte, hogy éppen költözés előtt áll, és nagyon örülne, ha használhatná az autót ebben az időszakban. Szerencsére jó fej a főni, így elkezdtek együtt gondolkodni azon, hogy milyen megoldást lehetne találni. Eközben találtak rá a flottakezeles.hu weboldalra. A költöztetés miatt való könyörgés kezdetén a nővérem még biztosan nem sejtette, hogy hamarosan a nyílt végű lízing és a futamidők között fog keresgélni.

Ugyanis az történt, hogy a flottakezelés, mint olyan, konkrétan teljesen felforgatta a cég cafeteria rendszerét. Eddig csak üzleti utakra működtettek és tartottak fent céges autókat, nem is volt belőlük sok, pedig egyre nagyobb volt az igény rá. Így a flottakezelő szolgáltató megtalálásakor elkezdtek utánanézni, hogy hogyan is lehetne a saját céges autó juttatásukat átszervezni, optimalizálni, és költséghatékonyabbá tenni. Sok munkavállalónak egy szabad felhasználású autó akár azt a faktort jelentheti, amiért ott marad az adott cégnél. Ez főleg gyerekesekre jellemző, akik magasabb árkategóriájú autót szeretnének és tudnak így használni, mint amit alapvetően megengedhetnek maguknak. A cég irányából ez igazán nagy segítség sokaknak.

Kiderül, hogy a flottakezeles.hu egy nagyon jó, komplex szolgáltatást nyújt. Minden hasznos és fontos információ le van írva az oldalukon, de telefonon is lehet náluk érdeklődni és informálódni a céges autó bérlés menetéről. A lízing, a hitel vagy a tartós bérlet egészen bonyolult pénzügyi dolgok, amik közül nem feltétlenül tud dönteni az, aki nem kap hozzá tájékoztatást.

Szerencsére a flottakezelő céggel olyan hamar szerződést sikerült kötni, hogy a nővérem hamarosan megkaphatta immáron szabad felhasználású autóját, amivel apránként át tudta költöztetni a növényeit. Kicsit őrült, de én így szeretem!