Itt a robot fűnyíró!De hogyan alakulnak így a fűnyíró árak?

A társadalmunk egyre okosabb, egyre inkább ara törekszünk, hogy minden automatizálva legyen, hogy amit csak lehet az interneten keresztül intézzünk. Az okos kütyüket a mindennapi életünkben is felhasználjuk. A telefonnal programozható mosógépek és az okos TV-k korában várható volt, hogy a kertészkedés is ebbe az irányába fog változni.

Vannak olyan locsoló berendezések, amiket kényelmesen, akár az ágyunkban fekve is bekapcsolhatunk, a kerti világítás is egy kattintással üzembe helyezhető. A robot porszívók megjelenése után azt sejtettem, hogy meg fognak jelenni a robot fűnyíró gépezetek is. Nem tudom, hogy ezek hogyan működnek, de amikor az okos kerttel kapcsolatban kerestem néhány információt, ezekkel is találkoztam.

De hogyan is alakulnak a fűnyíró árak a robot fűnyírók megjelenése után?Érdemes beruházni egy ilyen kerti gépre, vagy jobb a hagyományos?

A fűnyírók eddig is nagyon differenciáltak voltak az árak tekintetében. Eddig is lehetett 15 000 Ft-ért és 300 000 Ft-ért is fűnyírót vásárolni. A robot fűnyírók megjelenésével pedig ezt a felső határt csak magasabbra tornázta, most már nem meglepő, hogy egy fűnyíró akár több, mint fél millió forintba is kerülhet.

A bestmarkt.hu oldalon néztem meg, hogy mit tud egy ilyen fűnyíró és mennyibe is kerül. Nem nagyon tudtam elképzelni, hogy hogyan is működik egy ilyen fűnyíró, de a bestmarkt.hu oldalon fent van egy video, ami bemutatja a működését. A kertben elhelyezett szenzorok segítségével tájékozódik, ezekkel kommunikál. A fűnyíró érzékeli, ha valami van előtte, azokat kikerüli, így balesetmentesen karban tudja tartani a kertünket.

A komolyabb modellek akár 1250 négyzetméteres kert fűnyírásával is elboldogulnak, nagyon csendesek és nagy a hatótávolságuk.

Akkumulátorral működnek, kedvező az áramfogyasztásuk is. Sok időt és energiát lehet spórolni egy ilyen robot fűnyíró vásárlásával. A rohanó világban pedig mondhatjuk, hogy az idő pénz, a legnagyobb kincsünk, ezért mindenki szeretne spórolni vele.

Sokszor nincsen időm arra, amire szeretném, nem tudom levágni a füvet, amikor akarom, mert vagy nincsen időm, vagy esik az eső és az idő nem engedi, hogy végre nekiálljak.

A robot fűnyírót pedig csak be kell kapcsolni és el is intézi magának, még a töltő állomásra is visszatalál. Maga a kialakítása nagyon hasonlít egy robot porszívóra, így sokaknak nem is lenne szokatlan, hogy a kertben van és dolgozik helyettünk.

Elég komoly szerkezet, be lehet állítani, hogy mekkorára hagyja a füvet, így az nem lesz se túl kicsi, se túl nagy. Van 3 késes modell, ami igazán hatékonyan tud dolgozni.

Szeretek kertészkedni, nagyon szépen rendben van tartva a kertem, de a fűnyírás valahogy sosem tartozott a kedvenceim közé, így abszolút megértem, hogyha valaki egy robot fűnyírója bízza ezt a kellemetlen kerti munkát.

Arra még várnom kell, hogy vehessek egyet én is, de a bestmarkt.hu oldalon elég sok időt töltöttem a fűnyírók tanulmányozásával, még ha nem is aktuális most a megvásárlása, kíváncsi voltam, hogyan alakulnak a fűnyíró árak.

Eredetileg egyébként azért látogattam el az oldalra, mert egy barátnőm mondta, hogy itt lehet kapni smart garden okos kertet, ami lehetővé teszi, hogy a lakásban föld nélkül termesszünk növényeket.

Főleg azokban a háztartásokban szeretik ezt a módszert, ahol kis gyerek van, hiszen a gyerekeknek valahogy nagyon vonzó a virágföld és elég sűrűn meg is kóstolják azt, ami persze nem a legjobb az emésztésüknek.

A smart garden egy cseréphez hasonlító szerkezet, aminek beépített víztározója van, ezért nem kell locsolni, csak megadott időközönként újra kell tölteni. Van benne beépített led, aminek a segítségével a növények gyorsabban nőnek, mint maguktól. A smart garden felneveli helyettünk a növényeket, így azoknak is lehetnek saját fűszernövényeik, akik rendszeresen elfelejtik mondjuk öntözni őket.

Saját tapasztalaom még nincsen ezzel az okos kerttel, de megrendeltem életem első darabját.

A bestmarkt.hu-n vettem, mert itt most akciósan lehet hozzájutni, és mert itt látom, mi van raktáron és mi nincs. Azokat a termékeket, amik vannak raktáron, akár már aznap át is vehetem az üzletükben, de arra sem kell 5 napnál többet várni, amiből éppen kifogytak és csak a külső raktárban találhatók meg.

Nem vagyok sokat otthon, így nem szeretek postán rendelni, jobban szeretem, hogyha van lehetőségem személyesen átvenni a termékeket. Éppen ezért szeretem ezt az oldalt is, mert nem köteleznek a postára.

A bestmarkt amúgy is eg nagyon jó kis oldal, mert mindent meg lehet itt venni, amire csak szüksége lehet az embernek a kertészkedéskor. Vannak fűnyírók, cserepek, kerti szerszámok, de még kerti bútorok és magok is.

Nem csak a kertészkedés szerelmesei tudnak itt vásárolni, rengeteg kategóriában lehet náluk vásárolni.

Akár TV-t, egyéb elektronikai eszközöket is lehet venni, interaktív táblák és még irodaszerek is vannak a kínálatukban.

A kerti kis- és nagygépek mellett medencéket és még okos telefonokat, tableteket is árulnak.

Szeretek itt vásárolni, mert nagyjából mindent meg lehet venni, amit a sarki boltban nem és ami miatt egy kicsit messzebbre kellene utaznom. Azért jó, hogy ennyire különböző termékeket is árusítanak, mert így nem kell több boltba bemennem, elég csak egyszer leadni a rendelésemet és mindent be is szereztem egy helyen. Hiszen hiába veszek mindent online, hogyha az átvétellel ugyanaz az idő, amit a vásárlással megspóroltam, el is megy. Így csak egyszer kell elmennem a rendelésért, így jobban jövök ki és még spórolni is tudok.

Sokszor vannak akciók, amik lehetővé teszik, hogy jóval olcsóbban jussunk hozzá a termékekhez, mint a normális áruk lenne.

Az okos kertemet is imádom. Nem csak a kertet árusítják, de különböző kiegészítőket is lehet venni hozzá, ezekért sem kell valami speciális szakboltba menni.

Ugyanez a helyzet a telefonokkal. Megvehetjük a telefont, a rá illeszkedő tokot is itt, de ha esetleg később esedékes lenne egy akkumulátor csere, azt is lehet náluk szerezni.

Az online vásárlás egyre népszerűbb, de eddig főként külföldi oldalakról rendeltek az emberek. Viszont most, hogy egyre több tematikus webáruház van, már nem kell a külföldi rendeléssel, a valutákkal szórakozni. A szállítás sem kerül olyan sokba és nem kell a banki árfolyamokkal számolgatni, hogy megtudjuk, mennyi a pontos ára a termékeknek.

Örülök neki, hogy van egy ilyen jó hazai webáruház, ahol több kategóriában lehet vásárolni és a legtöbb ilyen áruházzal ellentétben nem csak postával lehet kérni a rendelt termékeket, hanem át is lehet venni őket a boltjukban.

Jön a szép idő, végre tavaszodik. Sok növény van, amit tavasszal kell elültetni, most már egyre több dolgom lesz a kertben, jön a permetezés szezonja, meg kell metszeni a fákat is és a tél miatt a házba hozott virágokat is vissza lehet tenni az eredeti helyükre. Újra eléggé elfoglalt leszek a kerti munkákkal, de nem bánok, mert szeretem ezt csinálni.