A kedvenc növényboltom ihletett meg

A nagymamámmal a kedvenc elfoglaltságunk a kertészkedés. Nemcsak kint a kertben, hanem a teraszán is igazi dzsungelt rendeztünk be! Így nem csoda, hogy a növények szeretete felnőttkoromra is megmaradt. Van egy növénybolt, ami szerencsére közel van a lakásomhoz, így rendszeresen el tudok látogatni oda. Persze, nem veszek mindig valami növényt, általában csak körülnézek, esetleg önkéntes alapon segítek a bolt tulajdonosának. Szoktam neki segíteni csokrok készítésében is, illetve más egyéb virágkötészettel kapcsolatos feladatban, mivel ez is hozzátartozik a bolt szolgáltatásaihoz. Egy idő után már nagyon rutinosan mozogtam ebben a körben, ezért felmerült bennem, hogy talán saját lábra kellene állnom. Beszélgettem erről a növénybolt tulajdonosával is, aki támogatott az ötletben. Mondta, hogy szívesen alkalmazna engem teljes munkaidőben, de annyi munka sajnos nincs. Így hát végül arra a döntésre jutottam, hogy itt az ideje saját vállalkozásba kezdeni.

Viszont a helyzet az, hogy még sosem vezettem céget, azt sem tudom pontosan, hogyan kell céget alapítani, mire van szükség az első lépésekhez. Így hát első körben elkezdtem a neten keresztül informálódni. Így bukkantam rá a szekhelypartner.hu-ra, akiknél nemcsak cégalapításban, hanem székhelyszolgáltatás és cégmódosítás esetén is számíthatok szakmai segítségre. Először kicsit vonakodtam attól, hogy ilyen módon kérjek segítséget a cégalapításhoz, de a növénybolt tulajdonosa mondta, hogy ő csak ajánlani tudja, hogy keressek egy ilyen opciót. Elmondta, hogy annak idején neki mennyi nehézsége volt a cégalapítással, mert sok mindent nem tudott, így az elején az adminisztratív lépések sem mentek éppen simán. A másik, amit nagyon ajánlott az a székhelyszolgáltatás volt. Mondta, hogy ő is tervezi, hogy igénybe vesz egy ilyen szolgáltatást, mert rengeteg előnye van.

Nem volt fennakadás a kezdeteknél, de azért van még mit tanulnom…

A szekhelypartner.hu oldalán megtudtam, hogy pontosan miért is jó dolog a székhelyszolgáltatás. Egyrészt van lehetőség úgy igénybe venni, hogy a székhely Újlengyelbe legyen bejegyezve, így elkerülhető az iparűzési adó fizetése. Ezenkívül nem szükséges külön irodát fenntartani a vállalkozás számára, ha én egyébként nem használnám. Ha pedig mégis jól jönne egy tárgyaló helység, akkor tudnak biztosítani. Ami még a szolgáltatáshoz tartozik az a kényszerintézkedések tűrése, hatóságok fogadása, székhelycím biztosítása a különböző okiratokon, valamint minden levél átvétele (akár hivatalos, akár magán) és ezek továbbítása (szkennelve e-mail címre vagy telefonra). És ez nem a lista vége!

Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy a székhelyszolgáltatás ennyire nagyszerű dolog. De most már látom, hogy miért ajánlotta a növénybolt tulajdonosa, hogy hasznos lenne számomra egy ilyen szolgáltatás. Mint kiderült ő is hallott már a szekhelypartner.hu-ról. Az egyik törzsvásárlója nagyon elismerően mesélt róluk, hogy a kezdetekkor milyen szerencsés volt, hogy rájuk talált. Arról nem is beszélve, hogy a rengeteg elintéznivaló mellett a székhelyszolgáltatásnak köszönhetően nem kellett még a postai küldemények átvételével és egyebekkel is foglalkoznia. Ráadásul olyan vállalkozása van, amihez nem kell feltétlenül irodát használnia, szóval így rengeteg pénzt is tud spórolni a székhelyszolgáltatással, nemcsak időt és energiát.

Ezek után már nem volt kérdés, hogy bizony már a kezdetektől fogva székhelyszolgáltatást fogok igénybe venni, illetve hogy ezzel és a cégalapítással is a szekhelypartner.hu-t fogom megbízni. Biztos vagyok benne, hogy nem fogok csalódni!