A lényeg, hogy mindig van elég víz a növényeimnek

Imádom a növényeket! A lezárások alatt szoktam rá a benti hobbikra, és akkoriban kaptam jó pár növénykét, ami még a mi viszonylag sötét albérletünkben is állja a sarat. Azóta már megannyi új zöldet beszereztem, és jó időben a gangunkon is pompáznak a szebbnél szebb virágok és növények. A fűszernövényeinkre különösen büszke vagyok! És a főzés is sokkal könnyebb azóta, hogy nem csak szárított ízesítőszerekkel dolgozom. Szeretnék még sokkal több kis csodát a lakásba, mert nagyon meghálálják a törődést és igazi ékei minden helyiségnek. Csomó online csoportba is beléptem már, ahol ápolási és szaporítási tippek tömkelegéről ejtünk szót a közösségben nap mint nap.

A teleltetés néhányuknál ugyan nem egyszerű, de megérik a fáradozást. A szomszéd nénink egy igazi növényszakértő, néha tőle is kérek tippeket – és ahányszor elmegyek a bejárata mellett, mindig megcsodálom azt a sok, lélegzetelállító növényt. Nála mondjuk szerencsés, hogy a gangja és a lakása is sokkal napfényesebb, mint a miénk…

No de nem csak fény kell a növényeknek, hanem víz is, ez pedig nehézkes úgy, ha nincs rendben a csatornarendszer. Márpedig nálunk ez történt a családi házban, úgyhogy sürgős segítségre volt szükségünk. Ekkor is a már említett szomszédasszony volt a titkok tudója, ugyanis megosztotta velünk annak a cégnek az online elérhetőségét, akiket ő szokott hívni olyankor, ha a fűtéssel vagy a vízzel akad problémája. A https://mobilvizszerelo.hu link valódi életmentő volt a számunkra, igazi S. O. S. felmentősereg! A szivárgást és a szagokat nem kellett sokáig elviselnünk, ugyanis megtudtuk, hogy sürgős esetekben teljesen megszokott náluk, hogy akár már egy órán belül ki tudnak szállni a helyszínre, így várnunk is alig kellett. A folyamat úgy működött, hogy felhívtuk a https://mobilvizszerelo.hu oldalon megadott telefonszámot. Ott lényegre térően elmondtuk, miben lenne szükségünk a szakmai hozzáértésükre, mire ők célzott kérdésekkel próbáltak közelebb jutni a probléma megoldásához. Az már a telefonban is lejött nekem, hogy nagyon tapaszt szakemberekről van szó, emellett ráadásul nagyon kedvesek és türelmesek is. Nem semmi kezelni egyrészt a pánikoló ügyfelet, másrészt megszerezni minden olyan információt, amire a kiérkező szakembernek szüksége van. Szóval le a kalappal, de tényleg!

Mivel a tesómék kezelték a helyzetet, én azért szét tudtam nézni a már említett https://mobilvizszerelo.hu oldalon. Meglepődtem, mennyi infó van fent, elég hasznosnak éreztem, tekintve hogy egyáltalán nem értek a témához – legalább egy kis tudást magamra szedtem, mielőtt kiért a szaki. Utánaolvastam kicsit az oldalon belül a csatornázásnak és főként a csatornakamerázásnak, mert fogalmam sem volt róla, hogy működik.

Csak remélni tudtuk, hogy tényleg hamar elhárítható a baj – szerencsénkre így lett. Néhány nap múlva már csak a profi szakikra emlékeztünk…

Mivel tudom, hogy ez egy bizalmi dolog – megtalálni a megfelelő szakembereket -, ezért azt gondolom, jól jönnek az ilyen és ehhez hasonló bejegyzések, mint az enyém. Mi más beszélne jobban, mint a személyes tapasztalat? Azt hiszem, talán nem is volt még ilyen élményben részem korábban – a partnerség, a baráti árazás és a közvetlen, de a feladatra koncentráló szakemberek maximálisan elnyerték a bizalmamat és eloszlatták a család aggodalmait egy pillanat alatt, ahogy kapcsolatba léptünk velük. Kellhet ennél több, mint néhány megbízható szakember, ha az otthonunkról van szó?