Kertszépítés fájós derékkal? Nem fog menni!

Imádom a növényeket, a kertészkedés az életem, és természetesen a szobanövények is közel állnak a szívemhez. Mondanám, hogy ez már évek óta így van, de ezzel hazudnék, ugyanis nem indult ennyire rózsásan a kapcsolatommal a mi kis oxigéntermelő, csendes társainkkal kapcsolatban.

Tinédzserként és húszas éveim elején már megvolt az érdeklődésem a növények iránt, de akkoriban még ez a szimpátia még nem volt kölcsönös: úgy éreztem, hogy nálam minden virág öngyilkos lesz. Az egyik kiszáradt, a másik kirohadt, a harmadik meg 2 csodás hét után egy nap alatt ledobta az összes levelét, tehát nem volt sok sikerélményem. A növényboltban el nem tudták képzelni, hogy férhet el nálam annyi virág… hát egyszerűen: igazából sosem volt otthon 1-2-nél több, ugyanis hamar kinyírtam őket.

A kedvenc sztorim egy Vénusz légycsapója nevű virággal történt. Régóta álmom volt egy ilyen növényke, és édesapám meglepett ezzel az egzotikus darabbal 16 éves koromban. Vele nagyon jól kijöttem, egészen nyárig életben is maradt, pedig márciusban kaptam, és, itt fontos megemlítenem, hogy nem is én okoztam a vesztét, hanem a tesóim. Nyári szünetben megsajnálták szegény légycsapót, ugyanis az már egy hete nem fogott el semmilyen rovart, így hát megetették parizerrel. Hát, a virágom persze azt is megpróbálta megemészteni, de sajnos rossz vége lett: egy héten belül elpusztult.

Na mindegy, azóta már megtanultam növényeket gondozni, szóval tavasztól őszig a fő program a kertészkedés, amit meg is sínylett a derekam.

Egy ideig próbálkoztam mindenféle fájdalomcsillapítóval, tapaszokkal, krémekkel, de nem hoztak áttörést. A masszázs sem jelentett megoldást hosszútávon: 1-2 nap múlva visszatért a fájdalmam.

Nem akartam, hogy elfajuljon a dolog, úgyhogy utánanéztem, hol találok gyógytorna magánrendelést a környéken.
A Google volt a segítőm a kérdésben, hamar ráakadtam a therapy4u.hu weboldalára.

Rögtön felkeltette a figyelmem az igényes weboldal, mely gyorsan és hibátlanul működött, és nem utolsó sorban nagyon informatív volt. Ez utóbbi volt a legfontosabb szempont egyébként, az írásaik meggyőztek a szakmaiságukat illetően.
Minden aloldaluk, blogcikkük érthetően, átláthatóan, de mégis kellő szakmaisággal íródott. A szövegek nem mellőzték a szakmai kifejezéseket, de mégis mindenki számára érthető formában kerültek ki az oldalra, így segítettek megérteni, hogy mitől alakulhatott ki a fájdalmam, és azt is sejthettem már általuk, hogy mi lehet a megoldás. Az olvasás megerősített benne, hogy a gyógytorna magánrendelés keresése jó ötlet volt, és a therapy4u.hu lesz az én tökéletes választásom.

A therapy4u.hu oldalon az összes szakember profilja fent van, akihez lehet időpontot kérni. A részletes infók mellett természetesen az árak is nyilvánosak, ami nekem nagy pozitívum volt. Szeretem, ha ilyen nyíltan kezelik az ilyesmit, ugyanis így sokkal könnyebb tervezni az érdeklődőknek. Emellett szerintem nekik is jót tesz a nyílt kommunikáció, ugyanis így csakis olyan személyek jelentkeznek majd hozzájuk, akiknek nem okoz majd anyagi nehézséget a terápia, hiszen már a jelentkezés előtt felmérhették, mire számíthatnak anyagi értelemben.

Minden itt dolgozó gyógytornász szimpatikus volt számomra, így szinte mindegy volt, kihez kérek időpontot.
Meglepetésemre nagyon hamar tudtak fogadni, ennek nagyon örültem. Az állami rendszerből kiindulva teljesen másra számítottam. Ideje volt tudatosítani, hogy a gyógytorna magánrendelésnek sok előnye lesz a TB-s betegellátással szemben.

Természetesen tudom, hogy hosszú lesz az út a gyógyulásig, de az első néhány alkalom után már megbizonyosodtam róla, hogy remekül döntöttem, amikor őket választottam. A szakemberek profik, mindig jól átmozgatnak, és ennek hatására a fájdalmam is enyhül folyamatosan.
Ezzel a pár alkalommal már tökéletesen meggyőztek afelől, hogy van értelme ezt hónapokon át folytatni, teljesen elköteleződtem mellettük.

Remélem, hogy jövő nyárra már beérik az eredménye a gyógytornának, és fájdalmak nélkül élvezhetem majd a kertészkedést. Addig sem szomorkodom persze, hiszen addig tudok foglalkozni a szobanövényekkel… ki tudja, lehet, hogy újra kipróbálom, hogy meddig tudok életben tartani egy Vénusz légycsapót. (Természetesen biztonságos helyre fogom tenni, hogy elkerüljem az újabb parizeres malőröket.)