Céget alapítani nem is olyan nehéz, főleg, ha van segítséged

Nagyon szeretem a virágokat. Alig várom, hogy saját kertes házam legyen, ahol gondozhatom a saját kertemet, virágokat ültethetek és ilyesmi. Addig is igyekszem ezt a feelinget a lakásomba is bevinni, ezért virágokat tartok az ablakpárkányban, az étkezőasztalon, de még a nappaliban és a hálószobában is van. Gyönyörűek, ráadásul feldobják a lakás hangulatát. Emellett pedig nagyon finom illatuk van, imádom, ahogy belépek a lakásba és rögtön ez a virágillat csap meg. Jó értelemben, természetesen.

A virágokat mindig a közeli virágos boltban veszem már évek óta. Nem csak magamnak, ajándékba vagy meglepetésből is, ha virágot veszek, azt itt szoktam venni. Nem csoffadnak össze pár óra után, mindig frissek és egészségesek a virágok, ráadásul szerintem nagyon jó árban lehet itt kapni őket.

Az évek alatt én is láttam, hogy lett kis, még épp hogy beindult virágboltból egy olyan üzlet, ahol sokszor az emberek már sorban állnak, hogy bejuthassanak. Nagyon boldog vagyok, amikor látom, hogy azok az emberek, akik dolgoznak az álmaikért és nem csak úgy várják a sült galambot a szájukba, elérik azt, amit megálmodtak. És még utána sem állnak le, mindig motiválják magukat és küzdenek azért, hogy ez az állapot így maradjon, vagy akár még ennél is jobb legyen.

Hasonló motiváltságot és dolgozni akarást látok az egyik legjobb barátomban. Akinek van egy nagyon jó ötlete, szeretne ebből megélni és erre vállalkozást alapítani, azonban nem tudja, hogyan kezdjen neki és ez a félelem már két éve visszahúzza őt. Pedig az ötlet nagyon jó lenne, az indulást is meg tudná oldani, de valami mégis visszahúzza.

Azonban történt az utóbbi időben egy hatalmas változás az életében. Ugyanis találtam egy céget, akik pontosan cégalapítással (is) foglalkoznak és segítenek abban, hogy az elindulás a legtökéletesebben kezdődjön. Amit érdemes tudni erről, az az, hogy például akár már egy ember is alapíthat kft-t, és egyébként egy személy esetében nem is kötelező a könyvvizsgálat. Fontos azonban tudni, hogy kft alapításához bizony alaptőkére van szükség, ami minimum 3 millió forintot jelent. Ez egyébként a barátomnak nem okozott volna gondot már két évvel ezelőtt sem, hiszen már előtte is azon dolgozott, hogy legyen megtakarított pénze, amit az álmára tud felhasználni. Arra, hogy ezt a tőkét hogyan és mikor kell rendelkezésre bocsátani, arra vannak különböző opciók is. Ilyen például az, ha valaki kezdéskor nulla forinttal indul, viszont legkésőbb két éven belül ezt az összeget be kell fizetni a számlájára. De lehet úgy is csinálni, hogy már rögtön a kezdéskor valaki rendelkezésre bocsátja ezt a minimum három millió forintot.

Rengeteg minden van, amivel tisztában kell lenni, vagy legalább is érdemes utánajárni és nem csak úgy, hasraütésszerűen belevágni a dolgokba. Azonban ez a cég, amit a neten találtam, a kft alapítás teljes körű ügyintézését is el tudja intézni, erre vannak különböző csomagok.

Van például a kft alapítás az ügyfél székhelyével, ami 17.900 forint +ÁFA összegébe kerül. Cserébe megtörténik a cégalapítás ügyvéddel, tartozik hozzá még tulajdoni lap, aláírásminták, sőt, még jogi képviselet is a cégbíróság előtt. Itt kötelező az egyszeri megjelenés ezzel kapcsolatban, ami nagyjából egy órát veszi igénybe. Ahogy említettem, fontos, hogy ennél az ügyfél saját székhellyel rendelkezzen. A cég bejegyzéséről pedig természetesen e-mailes értesítést is küldenek.

Emellett van egy másik csomagjuk is, ez a kft alapítás ingyen, budapesti székhellyel. Itt a kft alapítás szintén ügyvéddel történik, azonban ingyenes! A harmadik csomag pedig a kft alapítás ingyen, azonban újlengyeli székhellyel (IPA-mentes). Az oldalon minden fontos információt meg lehet találni a csomagokról, érdemes átnézni, ha valakit érdekel a téma.

Meg is mutattam a barátomnak, akinek egyből felcsillant a szeme, így még aznap alaposan áttanulmányozta. A cég, nevezzük nevén, topcegalapitas.eu weboldalt üzemeltető Gross Office Kft, a leírtak alapján nagyon szimpatikus volt neki is, az oldalon még az AA Creditworthy minősítés is megtalálható, ami azt jelenti hogy ez a cég pénzügyileg stabil vállalkozás a Bisnode minősítése alapján. Azért ez nem semmi, igaz? Ez is nagyon szimpatikus volt mind a kettőnk számára. Az oldalon természetesen megtalálható az elérhetőségük, a 2. kerületben vannak, ahol az iroda is található. Van lehetőség személyes találkozóra, azonban azt előre le kell egyeztetni. Ehhez pedig ott a telefonszám, ami szintén könnyen megtalálható az oldalon is, amivel arra akarok csak célozni, hogy minden információ, amire szüksége van az embernek, az könnyedén megtalálható az oldalon.

A sztori vége az lett, hogy végül felvette velük a barátom a kapcsolatot és azt hiszem, hogy talán jövő héten fog beindulni a dolog. Nagyon izgatott vagyok én is, főleg ahogy látom, hogy ő milyen izgatott. Végre beindult a dolog, aztán ki tudja, hogy mi lesz még ennek a vége? Nem szabad megijedni a kihívásoktól, küzdeni kell az álmainkért és meg kell próbálni. Mert ha nem próbáljuk meg, akkor életünk végéig bánni fogjuk.

Természetesen mondanom sem kell, hogy ezek után kicsit én is elgondolkoztam rajta, hogy vajon van-e valamilyen hasonló álmom. Tehát, hogy akarok-e vajon én is saját céget, van-e tippem, ötletem, mivel akarok foglalkozni ilyen szempontból. Élvezném-e egyáltalán, akarok-e ilyen kihívást az életembe, csinálnám-e életem végéig, mennyire tudnék a cégemmel foglalkozni hosszútávon. És hogy mit csinálnék akkor, ha befuccsolna a dolog? Érdekes kérdések ezek, amiken annyira nem nagyon gondolkoztam régebben. Persze fiatalon nekem is eszembe jutott, milyen lenne, ha felnőttként saját vállalkozásom lenne, amit én irányítanék és milyen jó lenne, ebből megélni, sőt, még jól is profitálni.

Nem mondom, hogy jutottam valamire is, ahogy ezeket a kérdéseket tettem fel magamnak, inkább azt mondanám, hogy felizzott bennem az érdeklődés a téma iránt. Emlékszem rá, hogy anno, tiniként, fiatal felnőttként eszembe jutott már ilyesmi, de aztán el is engedtem a történetet.

Ki tudja, lehet, hogy pár év múlva én is előállok valamilyen ötlettel és megvalósítom hasonlóképpen, mint a haverom? Ki tudja..

Belegondolva egyébként ez is milyen jó ötlet, hogy valaki céget alapít és azzal foglalkozik, hogy a cégalapításban segítsen másoknak. Ez is teljesen jó business,és van is rá kereslet. Erről jut eszembe, hogy vajon mi lenne az én cégem neve? Ez is egy fontos kérdés. Mondjuk, azt tudom, hogy a név minimálisan egy vezérszóból és egy cégformából kell állnia, aminél a vezérszó minimum 3-4 betűvel el kell térnie a többi, már létező cégnevektől. Tényleg, nem is tudom, hogy a haverom milyen cégnevet talált ki. Na, majd megkérdezem tőle, kíváncsi vagyok, milyen konkrét tervek vannak már a fejében a céljainak elérésével kapcsolatban.