Pikáns növények

Mindig is rajongtam a növényekért. Évek óta arról álmodoztam, hogy ültetek magamnak egy citromfát például, amit aztán kedvemre nevelgethetek és öntözgethetek, éppen úgy, ahogyan a nagykönyvben meg van írva.

Persze, azért nem vágtam bele meggondolatlanul ebbe a vállalkozásba: utána olvastam a témának, mert a növénynevelgetés – akár a gyereknevelés – könnyen vakvágányra terelődhet, ha nem figyelünk oda kellőképpen.

Ezt pedig el akartam kerülni, mivel épp elég dolgot rontottam már el eddig életemben ahhoz, hogy egy citromfa nevelését már jól akarjam csinálni.

Aztán egy főzőműsorban megláttam egy imádnivaló chili fát, és elkezdtem azon gondolkozni, hogy mi lenne, ha mindkettőt beszerezném.

Ez korántsem tűnt annyira könnyű vállalkozásnak, hiszen biztos voltam benne, hogy mindkettővel másképp kell majd foglalkoznom.

Ezért inkább meggondoltam magam, és arra jutottam, hogy a chili fa projektjét kissé elhalasztom, és a citromfával kezdem a növénynevelést.

Azonban szöget ütött a fejembe a chili gondolata, ezért nekivágtam az internetes keresőknek.

Néhány órányi kutakodás után találtam rá a pazarshop.hu-ra, ahol különlegesebbnél különlegesebb chili szószokkal volt szerencsém megismerkedni.

Arról nem is beszélve, hogy a weblapon található egy aloldal, “chili vonat ajánlásával” címen.

Azért tetszett különösen ez az aloldal, mert tele volt jobbnál jobb ötletekkel, bár előzetesen el sem tudtam képzelni, hogy mit jelenthet az a chili vonat.

Sőt, még chili vonat autóillatosítót és különféle színű bögréket is vásárolhatunk a pazarshop.hu-ról, tehát a választék nem merül ki pusztán a chiliszószokban.

Azt nem tudtam csak, hogy miket rendeljek, mivel annyira azért nem mondanám magam szakértőnek a csípős paprikák világában.

Nagyjából annyira értek hozzájuk, mint a növényekről való gondoskodáshoz: a szándék már megvan, csak a gyakorlati tudás hiányzik hozzá.

Ahogy szép lassan átböngészgettem a pazarshop.hu nagyszerű kínálatát, végül arra jutottam, hogy a Black Garlic BBQ nevezetű szósszal kezdem a chilis pályafutásomat.

Ha pedig nem fog bejönni, akkor végül egészen lemondok a chili fa beszerzéséről.

Szerencsére, a pazarshop.hu-n részletes leírás található erről a szószról.

Megtudhatjuk például, hogy a klasszikus BBQ szósz, illetve az umami íz keverékéről van szó, amiből a dél-morva fekete fokhagyma sem marad ki.

A pazarshop.hu-ról arról is tájékozódhatunk, hogy pontosan mi is az a fekete fokhagyma: egy hosszas, háromhetes, 60 fokon is túlmutató, melegítési folyamat során keletkezik, amelynek következtében elnyeri különleges színét és ízét, amitől az egyhangú ételeket képesek feldobni.

Úgy voltam vele – a leírás alapján – hogy ezzel a chili szósszal biztosan nem lőhetek mellé.

Ráadásul, annyira szimpatikus volt a pazarshop.hu egész arculata, hogy már csak azért is ki akartam próbálni, hogy milyen termékeik vannak.

A szósz érkezésére szerencsére, nem kellett sokat várni: a pazarshop.hu ugyanis pazar az idő dolgában.

Annak is nagyon örültem, hogy azért nem változtam sárkánnyá, miután megkóstoltam a fekete fokhagymás szószt.

Sőt, kimondottan ízletesnek találtam ezt különleges, pikáns ízvilágot.

A pazarshop.hu-nak hála, volt alkalmam rájönni, hogy egész jól elvagyok a chili ízével, így hozzá is láttam ahhoz, hogy mind a citromfa, mind pedig a chili fa nevelgetését mihamarabb elkezdhessem.