LED lámpával a gyönyörű palántákért

Kezdő kertész vagyok, ennek ellenére nagyon lelkesen próbálkozom a kiskertem nevelgetésével. A szabadföldbe ültetés már egészen jól megy, kialakítottam a kertben a megfelelő mikroklímát a növénykék számára. Amit viszont nagyon meg kéne tanulnom, az a palántázás magról. Eddig minden zöldség, illetve virág palántámat kertészetben, vagy a közeli növényboltban vettem, mert sosem sikerültek a palántáim. Vagy azért, mert túllocsoltam őket, vagy azért, mert nem kaptak elég fényt. Az is lehet, hogy nem tetszik nekik a házunk hőfoka, ezt egy kertészetben dolgozó lány mondta nekem.

Ajánlották, hogy próbáljam ki a növénynevelő LED lámpát, mert annak fénye segít a kis palánták növekedésében. Sajnos ilyet nem lehetett kapni a közeli növényboltban, így rá is kerestem a neten, és az Expresszbolt webáruházban (https://www.expresszbolt.com) meg is találtam ezt a fajta LED izzót.

Ez a növénynevelő LED izzó E27-es foglalattal rendelkezik és 2,5 W-os. Számomra nagyon fontos a környezetünk védelme és az alacsony energiafogyasztás, ezért meg is örültem, hogy ebben a webshopban alacsony fogyasztású LED izzót találtam.

Vicces a neve, Lámpalánta. 😀 Maga a lámpa 60 pici LED-et tartalmaz, piros és kék fénnyel világítja meg a palántákat, vagyis bőséges energiát ad át nekik, ezzel serkentve őket a növekedésre. Úgy érezhetik magukat, mintha üvegházban lennének. Azonnal kosárba is raktam 4 darabot ebből az izzóból, és nézelődtem tovább a webshopban. Nem szeretek csak egy dolgot rendelni, mert a szállítási költség miatt így nem éri meg nekem. Egy izzó egyébként 990 Ft, nem nagy tétel, úgyhogy kerestem még néhány hasznos cikket a kiskertemhez.

https://www.expresszbolt.com

A kertrendezéshez szükségem volt geotextíliára, ebből is lehet kapni 1*10 méteres és 1*50 méteres kiszerelésben. Nekem most elég volt 3 tekercs a kisebből, úgysem a füvön van a hangsúly a kertben.

Az https://www.expresszbolt.com-on kapható vakondháló is, mely távol tartja a kis rágcsálókat. Akinek nem volt még dolga vakonddal, az nem is tudja, mennyire idegesítő tud lenni, ha ez a kis állat széttúrja a gyengéden babusgatott ágyásokat.

Beszereztem még kerti napelemes lámpát, mely mutatni fogja az utat az ágyásaim között. Nagyon rákészültem erre a zöldségeskert projektre, de ennek első lépése az lesz, hogy a palántáimat sikeresen elültetem.

Megálltam, hogy ne shoppingoljak tovább, bár még ezernyi szuper dolgot találtam ebben a kiváló webshopban. A kosár tartalmát online fizetéssel vettem meg, mindössze 1590 Ft volt a díja minden termék kiszállításának. A csomag 2 napon belül megérkezett hozzám a GLS segítségével.

Kipróbáltam a LED izzókat és működtek! Végre sikerélményem volt a palántázással, a magok szépen növekedésnek indultak. Ügyeltem arra, hogy ne locsoljam túl a növénykéket, így a 3 hónapos palánta fázisuk alatt szép nagyra cseperedtek. Visszamentem a növényboltba, ahol a tippet kaptam a LED izzóra és eldicsekedtem a hölgynek, hogy milyen szuper izzót vettem a https://www.expresszbolt.com webshopban. Elkérte ő is ennek a webáruháznak az elérhetőségét, és azóta ők is innen rendelik a Lámpalánta készletet.