Üzleti angol nyelvtanfolyam a virágbolti munkához is szükséges

Az angol nyelv meghatározó az életünkben. Hiába semmi közünk Angliához vagy Amerikához, mivel ez a világ nyelv, ezen megszólalva tudjuk a legjobban megértetni magunkat egymással. Minden angolul van a környezetünkben.

A leghétköznapibb dolgoknál is találkozunk az angol nyelvvel, hiszen minden ki és bekapcsoló gombot az On/ Off jelez, a legtöbb program és játék angolul van a számítógépeken, a telefonokat próbálják magyarra lefordítani, de így is maradnak benne angol szavak, kifejezések.

Az angol nyelv mindenhol előfordul, még a virágboltban is. A virágok neveit latinul szoktuk jelezni, de ez nem azt jelenti, hogy a virágboltban ne találkoznánk az angol nyelvvel. A beszállítóink között ugyanis rengeteg a külföldi, ezért úgy döntöttem, hogy egy üzleti angol nyelvtanfolyam fog kelleni ahhoz, hogy a munkámat el tudjam végezni és kommunikálni tudjak a külföldi partnereinkkel.

A gimnáziumban még régen tanultam angolt és nyelvvizsgát is szereztem. Igaz, az már rég volt és azóta nem használtam aktívan a nyelvet. Ezért mentem el egy angol tanfolyamra, ahol viszont felfrissíthettem a tudásomat és az üzleti nyelvezet kifejezéseit is megtanulhattam.

Egy olyan képzést választottam, ami főként a kommunikációra épül, mert nekem ez volt az a pont, amiben gyengébb voltam. Az üzleti angol tanfolyamon megtanultuk az üzleti kifejezéseket, a szavakat, amiket az üzleti életben gyakran használunk.

Ez egy csoportos tanfolyam volt, így gyakran kellett egymással beszélgetni. Ezt azért is szeretem, mert a tanár kiejtése természetesen jó, de mi, a tanulók, kicsit másként beszéljük az angolt. Így van ez az életben is, a tárgyaló partnereink, beszállítóink nem tankönyvi minőségben beszélik az angolt, így néha nehezebben értettem meg őket, vagy éppen ők engem. Természetesen arra is törekedni kell, hogy a kiejtésünk a lehető legjobb legyen, de fel kell készülnünk arra, hogy a más országok emberei máshogyan beszélik az angolt.

Nekem nem diploma megszerzése, vagy magasabb fizetés miatt kellett angolt tanulnom, hanem mert szerettem volna jobban végezni a munkámat. A magabiztos angoltudás a mai világban nélkülözhetetlen, hogyha jó éllást szeretnénk, hogyha meg akarjuk érteni a körülöttünk levő világot.

A nyelvoktato.hu például szépen összefoglalja a nyelvtanulás jelentőségét és ismerteti a hazánkban elterjedt angol tanulási módszereket, tanfolyam típusokat.

Hogyha angolt szeretnénk tanulni, akkor fontos tisztában lennünk azzal hogy milyen szinten állunk és mi a célunk, mit szeretnénk adott idő alatt elérni, mennyit szeretnénk fejlődni.

Mindig a szintünkhöz megfelelően kell tanfolyamot választanunk, mert ha túl lassan haladnak, olyan leckéket vesznek, amit mi már tudunk, akkor nem fogunk olyan ütemben fejlődni, mint kellene, de az sem jó, hogyha túl magas szintre megyünk. Akkor ugyanis túl sok lesz az új ismeret és könnyedén lemaradhatunk.


Ezért van, hogy a nyelviskolák a legtöbb esetben tesztet iratnak, mielőtt tanfolyamot választanánk, ezzel szeretnék kiküszöbölni, hogy esetleg a nem megfelelő csoportban kössünk ki.

Az üzleti angol nyelvtanfolyamot inkább a haladó tudással rendelkezőknek szokták ajánlani. Az üzleti angolhoz ugyanis kell egy erős alap tudás, hogy ezen a kurzuson ne a nyelvtannal foglalkozzanak, hanem azzal ami az üzleti angolhoz szükséges. Az ilyen tematikus üzleti, vagy szaknyelvi kurzusokon inkább a kifejezések és a bővített szókincs megtanulása kell, hogy elsődleges célként szerepeljenek.

Ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen szinten vagyunk és mit szeretnénk elérni, és mindig tájékozódjunk arról, hogy az adott tanfolyamokon mi a tananyag, mik a feltételek és milyen plusz ismeretekkel fogunk gazdagodni.

A nyelvtanulás előtt állóknak ajánlom, hogy nézzék meg a nyelvoktato.hu oldalt, mert itt sok minden le van írva a nyelvtanfolyamokról, a nyelvtanulásról, és igazán nagy segítséget tud nyújtani abban, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb nyelvtanfolyamot.