A növényekhez értek, de az autókhoz egyáltalán nem

Ha valaki először jár nálam, nagyjából úgy érezheti magát mint egy privát kis arborétumban, ugyanis több, mint 100 kis virágocska, zöld palánta és minden egyéb növény van nálam. Szerintem varázslatos, bár egyesek szerint mániákus dolog. Lényeg, a lényeg, hogy ezért a növénybolt egyik törzsvendége vagyok, nagyon sok időt töltök ott. A minap is épp ott voltam, mikor hallottam, hogy valaki az autószervizekről beszélget. Kaptam az alkalmon, hogy megkérdezzem, hogy pontosan melyikről is van szó, mert éppen olaj cserére volt szüksége a kis autómnak.

A férfi egy cetlit nyomott végül a kezemben, amin a következő szerepelt: Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft.

Miután hazaértem az újdonsült fikuszommal, beírtam a keresőben, hogy Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. és a metaautoszerviz.hu oldalon kötöttem ki. Első blikkre egy nagyon szimpatikus weboldal tárult elém, meg is lepődtem, mert alapjáraton nem ezt vártam volna, de kellemesen csalódtam.

A Méta Autószerviz Kft. egy budapesti székhelyű cég, pontosabban a 18. kerületben vannak. Főként autószervizeléssel és klímatöltéssel- és fertőtlenítéssel foglalkoznak. A két külön szolgáltatásra két külön telefonszámot is biztosítanak, de nem kell aggódni, rögtön a főoldalon nagyon szépen és egyértelműen van jelezve, hogy mikor melyik számot kell hívni.

Ami nagyon tetszett még, hogy egyáltalán nem ilyen szakzsargonos volt az oldal szövege, ugyanis mindig attól félek az ilyen helyzetekben, hogy egy mukkot nem fogok belőle érteni. Szerencsére a metaautoszerviz.hu oldalnál ilyen veszély nem fenyegetett.

A szolgáltatások fül alatt hamar megtaláltam az olaj cseréről szóló részt, ahol egy nagyon jó kis leírás volt ennek az egész dolognak a fontosságáról és menetéről.

Mint megtudtam, az olaj valójában a túlmelegedés ellen és besülés ellen van legfőképpen. Továbbá abban is segíti az autókat, hogy az esetleges illeszkedési hibáknál helyreállítsa a tömítést. A legtöbb járgányban manapság már van egy kis mütyür, ami jelez nekünk, ha az aktuális olajszint kritikus szint alá csökken, de alapvetően 1000 kilométerenként illik ellenőrizni az olajszintet a nívó pálca segítségével.

Aki pedig kíváncsi arra, hogyan is zajlik az egész olajcsere folyamat, annak azt is leírták, de szerintem sokkal egyszerűbb megnézni a 1,5 perces kis videót róla. Őrület, de amúgy a Méta Autószerviznek van egy YouTube csatornája is, ahol ilyen 1-1,5 perces kis szösszenetekben bemutatnak néhány szervizelési folyamatot. Szerintem ez tök jó, hogy így figyelnek rá, meg így sokkal megbízhatóbbnak is érzi őket az ember.

Egyébként lehet időpontot is foglalni hozzájuk, egyáltalán nem tűnik bonyolultnak. Kiválasztod a neked megfelelő időpontot, megadod, hogy milyen szolgáltatást szeretnél, aztán pár adatot még a járművedről, meg az elérhetőségeidről és már mehet is. Mivel én inkább szeretem telefonon intézni az ilyen dolgokat, nekem a +36 30 957-3784-es telefonszámot kellett tárcsázni. Szinte azonnal felvették és nagyon segítőkészek voltak. Jövőhéten már megyek is hozzájuk az olajcserére.

A metaautoszerviz.hu oldalt elmentettem a könyvjelzőim közé “Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft.” névvel, hogy mindig megtaláljam, meg rögtön tudjam, hogy mivel is foglalkoznak.