Érdekes történet

Van egy ismerősöm, aki pár éve nyitott kertészetet. Hatalmas nagy munka volt és rengeteg befektetett idő és pénz, de megérte. Ez volt mindig is a szíve vágya, pár éve pedig sikeresen meg is valósította azt. Nagyon pörög az üzlet, állandóan tele van vásárlókkal. Sokszor tart akciókat, illetve mindig van valami újdonság, esetleg olyasvalami, amit más kertészetben csak ritkán lehet kapni. Lehet, hogy pontosan emiatt szeretik annyira az emberek és ezért vásárolnak ott annyian nap, mint nap.

Csodaszép virágai vannak és minden, amit egy kertészetben kapni lehet. A virágaimat mindig nála vásárolom, eddig nekem sem volt soha gondom semmire és panaszkodni sem tudok, pedig néha azért megviccelném, megnézném, milyen fejet vág, miközben mondom, hogy valami nem stimmel azzal, amit nála vettem. Na, majd egyszer.

Az ő férje is vállalkozásba kezdett. Építőiparban dolgozik, rengeteg beosztottja és munkása van, akikkel együtt dolgozik. Neki is mindig van mit csinálni, manapság egyre többen akarnak már építkezni, saját házat felépíteni, stb. Nagyobb megbízásokat is el szokott vállalni, azok általában ismeretségi körön belül jönnek. Valaki szól valakinek, hogy Gábor és a csapata nagyon jók és megbízhatóak, az illető pedig Gáborhoz fordult. Aztán az ügyfél szól más ismerőseinek és így tovább. Nagyon izgalmas.

Gábor mesélte, hogy az egyik munkása szokott hegeszteni is, amikor máshol dolgozik. Ő már középkorú, ezért nem teljes állásban dolgozik. Viszont nagyon sok mindent tud, ezért szeret Gábor annyira vele dolgozni. Szóval János mesélte, hogy nemrég a hegesztéssel kapcsolatban voltak kisebb gondjai. Nem tudta, hogyan oldja meg a corgon palack cseréjét. Ugyanis neki semmi kedve és ideje nem volt eddig sem ahhoz, hogy ő járkáljon el valahova a gázpalackokért, aztán még vigye is haza.

János fia eléggé otthon van a számítógépezésben, ezt is tanulja az iskolában, így segített Jánosnak az interneten valamilyen lehetőséget keresni, hogy megoldódjon ez a gond is. Rátaláltak a gazpalackfutar.com oldalra, ami talán 1 perc olvasás után szerintem meg is győzi az embert. Már úgy kezdődik, hogy 17 éve vannak a szakmában és azóta foglalkoznak ezzel. Van egy fülecske, termékek címszóval, ahol meg lehet nézni, milyen palackok vannak. Ott meg is találták a corgon palackokat, amiket ugyebár hegesztéshez használnak. Az ára is eléggé kedvező. És mivel pont Jánosék abba a vonzáskörzetbe tartoznak, ahova még a cég kiszállít, ezért kaptak az alkalmon és fel is hívták őket.

Elmondták, mit akarnak, mire lenne szükség, és néhány beszélgetés után meg is állapodtak. Mindent lebeszéltek, a corgon palackok meg már ott is voltak Jánoséknál. János így pedig a hegesztést is gördülékenyen tudta továbbcsinálni, és azóta nincs is gondja arra, hogy ki fogja neki kicserélni a palackokat.

Ezért jó, ha az ember több mindenkivel dolgozik együtt és növeli az ismeretségi körét. Ha valamire szükségünk van, mindig van valaki, akihez fordulni tudunk. Legyen szó szinte bármiről, mert ha az ismerős nem is tud segíteni, de tud ajánlani valaki mást, aki aztán az ember segítségére lehet. Ha esetleg valamikor corgon palackra vagy bármilyen más palackra lenne szükség, akkor most már én is tudom, hogy melyik céghez kell fordulni.