Felszereltek egy új klímát a barátnőm virágüzletébe

Az utóbbi egy-két évben eléggé rákattantam a virágokra. Mármint a cserepes virágokra. Korábban is mindig vettem otthonra valami szépet, általában tulipánt, de azok mind vágott virágok voltak, így sajnos nem tartottak túl sokáig. Nemrég viszont teljesen rákaptam a „kertészkedésre”, de sajnos lakásban lakom, így nincs kertem, de van pár virágom itthon, amit tudok gondozni és nevelgetni. Persze igyekeztem mindig kevésbé kényes növényeket választani, csak az a baj, hogy a nagyon igényes virágok – amiket lakásban is lehet tartani – általában sokkal szebbek. De azt hiszem megtaláltam a számomra leginkább megfelelő virágot, amit cseppecske virágnak hívnak. Nincs nagy vízigénye, egyáltalán nem kényes, nem igényel semmiféle extra törődést, és csodaszép virágai vannak, amik csoportosan nyílnak. Az egyetlen dolog, amire nagyon oda kell figyelni az az, hogy sok napfényt igényel. Ha ezt az egyet megkapja, akkor tényleg elképesztő szép virágokat hoz. Az egyik barátnőm hívta fel rá a figyelmem, akinek virág üzlete van.

Én pedig cserébe segítettem neki abban, hogy egy új klímát tudjon venni. Mert igen, mindenképpen szüksége volt egy klímára, mert az üzletben nem lehet túl meleg a hőmérséklet. De, sajnos tönkrement. Úgyhogy elkezdtem kutakodni, és elég hamar rá is találtam egy olyan weboldalra, ami tulajdonképpen egy webshop, ahol van lehetőség klíma vásárlásra. Különféle szolgáltatásokat is igénybe lehet venni a shop.klimaglobal.hu – nál, ilyen például többek között a klíma szerelés is.

Viszont, ahogy utánajártam kiderült, hogy a klíma szerelés nem mindenhol elérhető, ugyanis két megye van az országban, ahol vállalni tudják. Az egyik Komárom-Esztergom, a másik pedig Győr-Moson-Sopron, viszont ezeken belül bárhová kimennek és elvégzik a beszerelést. A barátnőmet ugyan nem érinti ez az eset, mert Esztergomban él, de azért ez egy elég fontos információ. Ahogyan az is, hogy a légkondik beszerelése különálló szolgáltatásként is igénybe vehető, tehát nem szükséges náluk megvásárolni a klímát, de szerintem egyébként ilyen esetben célszerű.

Szóval a klíma szerelés minden esetben meghatározott módon történik. Az első lépés mindenképpen az, hogy fel kell keresni a céget és jelezni nekik a klíma vásárlás/vagy szerelési igényt. Ezt követően a cég ad egy időpontot helyszíni felmérésre, ami azért is nagyon hasznos, mert ennek során tudnak ajánlani egy olyan klímát, ami megfelel a szoba vagy lakás adottságainak, illetve látják azt is, hogy mennyi munkát igényelne a szerelés. Ezután pedig már tudnak adni egy pontos, konkrét árajánlatot, ami mindent magában foglal: magát a klíma berendezést és a klíma szerelést is. Abban az esetben, ha a helyszíni felmérést megrendelés követi, akkor a felmérés díja levonásra kerül, vagy a klíma vagy pedig a szerelés árából, vagyis az gyakorlatilag így díjmentesnek minősül.

Két lehetőség között gondolkodott a barátnőm: nehezen tudta eldönteni, hogy oldalfali (tehát, ami a falra van felszerelve), vagy pedig kazettás mennyezeti klímát (plafonra szerelt) válasszon. Ez pedig ugye az ár, és a szerelés szempontjából lényeges dolog.

Végül a mennyezeti klíma mellett döntött, egyrészt praktikussági okokból, másrészt esztétikai szempontok miatt. Erről annyit kell tudni, ami speciális dolog, hogy a plafonon, vagy pontosabban a plafonban elhelyezett klímához mindenképpen szükséges egy álmennyezet megléte is, aminek körülbelül 35-40 centiméter vastagságúnak kell lennie, hogy a klíma szerelés ne jelentsen problémát.

Mivel a virágok miatt nagyon fontos volt, hogy minél előbb megtaláljuk a megfelelő berendezést, így nem várt sokat a barátnőm. Amint eldöntötte, hogy kazettás mennyezeti klímát szeretne, azonnal írt is a cégnek, a honlapjukon megtalálható ajánlatkérő űrlapon keresztül.

klíma szerelés
klíma szerelés