Különös virágládák, bukósisakok

Kertészként már sok különleges dologgal találkoztam, de sokszor igen csak meglepő amit látok.

Számos helyre hívnak minket ��ltetni, vagy éppen egy kertet kialakítani. Sok esetben megvan a tulajdonos extrém kérése is. Van aki csak virágokat akar, van aki minden félét, van aki túlzásba esik, és nem is lehet lebeszélni róla.

Sokszor hiába próbálom meggyőzni az illetőt, hogy adott virágok nem fogják magukat j��l érezni, és felesleges ezeket oda ültetni, vagy ha nagyon akarja, akkor viszont az egész földet ki kell cserélni. Hiszen van amelyik növény a savanyú talajt szereti, vagy éppen az agyagosat, van amelyiknek az kell, hogy jól elvezesse a vizet, és van amelyiknek nem…

Furcsa helyek is vannak. Egyik alkalommal, egy igen csak régi házhoz summer-still-life-779386_640hívtak ki minket. Furcsa is volt egyben, de volt is benne valami. A kert egyszerű, de látszott, hogy nem nagyon volt gondozva. Kiderült, hogy a tulaj nem rég örökölte meg a házat a szüleitől. Az édesanyja régen rendben tartotta a kertet, és gyönyörű is volt, de sajnos beteg lett, és nem volt ideje, sem energiája gondozni már.

A tulaj kérése az volt, hogy találni fogunk a fészerben régi dolgokat, tárgyakat, bukósisakokat. ezeket is valahogyan bele kellene tenni a kertbe, beépíteni. Azt ránk bízta, hogy milyen formában, csak szeretné, ha része lenne a háznak.

Az, hogy ültetünk benne, vagy csak dísznek használjuk fel, ránk bízta. Ez a ház volt az ő szülői háza, és szerette volna a szülei emlékét is ezzel megörökíteni.

Igazán szép gesztusnak találtam. Nem egy „kriptát” akart, hanem csak pár régi szép emléket felhasználni. A motoros sztorikat amiket még az apjától hallott, ezekkel a bukósisakokkal megőrözni, vagy az anyja kedven virágtartó állványát valahová beépíteni. Végül azt gondolom sikerült neki egy remek kis kertet kialakítani. Volt egy kis helyes kerti pagoda szerű, végül a sisakok ott kaptak helyet. Persze mindent szépen elrendeztünk, és az asztalos barátom segített még felújítani is mindent, amit kellett. A végeredmény, egy tetszetős, mutatós kis kert lett, mint valaha volt.