Locsolni alvás közben? Simán

Három évvel ezelőtt döntöttünk úgy feleségemmel, hogy kertes házba költözünk. Régóta álmodoztunk már erről, de ez egy nagyon megfontolandó döntés volt.

Sokan próbáltak lebeszélni. Szülők, barátok, vagy a szomszédok a panelben. Folyamatosan hallgattuk, hogy mennyi plusz munkát veszünk ezzel a nyakunkba. Fűnyírás, locsolás, gyomlálás, hólapátolás, és ez csak néhány a mindennapi teendők közül. Azonban elég makacs természetek vagyunk, ezért lehetetlen volt minket lebeszélni a váltásról. Sőt, törekedtünk rá, hogy minél nagyobb kertünk legyen.

Amikor beköltöztünk, és elkezdett kialakulni a mi kis életünk és mindennapi rutinunk, beigazolódni látszottak az ismerősök figyelmeztetései. Persze ez nem azt jelenti, hogy megbántuk a döntésünket. Egyszerűen csak szembesültünk vele, hogy új kihívásokkal kell szembenéznünk.

Az évek alatt kialakult rutin szerint a fűnyírás és a locsolás lett az én feladatom, a többit pedig a feleségem intézte. A fűnyírás a kedvenc szombat reggeli elfoglaltságom lett, azonban a locsolással nem vagyok így megbarátkozva. Talán az ennek az oka, hogy ez egy mindennapi tevékenység, és este, munka után, fáradtan már senkinek nincs ehhez kedve. Mindig későn érek haza munkából, és ilyenkor már csak egy dologra vágyom: egy nagy alvásra a kanapén. Talán még egy jó film az, ami ilyenkor motiválni tud, de a locsolás nem mozgatja meg a fantáziámat.

Egy idő után megelégeltem ezt a mindennapi problémát, és megkérdeztem a szomszédot, hogy van-e erre valami ötlete. Természetesen volt, és nem is tudom, én miért nem gondoltam erre korábban. Egyzónás időkapcsoló locsolóhoz. Ennyit mondott. Megkérdeztem, honnan szerezhetek ilyet, ekkor ajánlotta nekem az 50szazalek.com-ot. Ő itt vette a sajátját, ráadásul nagyon jó áron. Feri soha nem adott még nekem rossz ötletet, ezért meg is fogadtam a tanácsát.

Mire visszaértem a saját nappalimba, Feri már el is küldte nekem az oldal linkjét. Írásban is megköszöntem a segítségét, majd kattintottam, és gyorsan az 50szazalek.com-on találtam magam.

Egy nagyon szimpatikus felület fogadott. Az első dolog, amit észrevettem, az az oldal tetején található mozgó sáv volt, ami azt írta, hogy a hírlevélre való feliratkozással 5% kedvezményt kaphatok az első vásárlásomból. Ez néhány kattintás volt, szóval gyorsan elintéztem, még a vásárlás megkezdése előtt.

Kicsit utánanéztem még az oldalnak, szeretem ezt megtenni, mielőtt online rendelek valahonnan.

Az oldal tetején található “rólunk” fülre kattintottam, ahol nagyon pozitív benyomást keltett bennem a bolt. Leírásuk szerint hisznek abban, hogy a vásárló az első, és a legjobb vásárlási élmény biztosítására törekszenek. 14 napos termék visszaküldési lehetőséget biztosítanak, és biztonságos online fizetést. Gyors szállítást ígérnek, szervíz garanciát, és telefonos ügyfélszolgálat is elérhető, ha kérdésem merülne fel. Szuper! Ha ez nem lenne elég, a webáruház rendelkezik a “Megbízható Bolt” minősítéssel, és a vásárlói vélemények is nagyon pozitívak.

Megbizonyosodtam a bolt minőségi szolgáltatásairól, és már 5% kedvezményt is bezsebeltem, pedig még a keresett terméket sem találtam meg.

Amikor belekezdtem az időkapcsolós locsoló felkutatásába, nem volt nehéz dolgom. A kategóriák menüpontban, a barkács és kert fülre kattintva, könnyen megtaláltam a terméket, amit kerestem.

Minden fontos információ megtalálható volt a termék leírásában. A csatlakozás mérete, az eszköz színe, és a csomag tartalma is. Sőt, részletesen le volt írva, hogy a termék hogyan használható, és milyen időtartamok vannak rajta.

12 hónap garanciát is biztosítanak az időzítőhöz, és 5-10 munkanapon belül vállalják a szállítást. A szállítási költség 1590 Ft lenne, de ha minimum 19.990 Ft értékű a vásárlás, akkor ezt az összeget elengedik. Egyébként is gondolkoztam rajta, hogy veszek még egy-két apróságot a kertbe. Az “Ezekre még szükséged lehet!” fülre kattintottam, és ajánlott is az oldal néhány kapcsolódó terméket. Így találtam rá a csavarodásmentes slagra, amit még hozzátettem a rendelésemhez, ha esetleg néha manuális úton lenne kedvem itatni a növényeimet.

A slag nem csupán csavarodásmentes, hanem táguló locsolócső is, ami azt jelenti, hogy kis helyen elfér, és 60 méteresre képes tágulni. Ez bőven elég, még az én kertembe is. Nagyon jó áron kínálták a terméket, ráadásul így kijött a 19.990 Ft feletti összeg is, így a szállítás ingyenes volt.

A fizetés és az adatok megadása nagyon könnyű volt, hiszen itt is felhasználóbarát felület fogadott. Ráadásul kellemes meglepetésként jutott eszembe, hogy még plusz 5% kedvezménnyel is rendelkezem a hírlevél feliratkozás miatt. Már most elégedett vásárló vagyok!

Az ígért szállítási időpontot 5-10 munkanapra taksálta a cég, de nem kellett sokat várnom, hiszen pontosan 5 nap után érkezett is a futár. Ez gyors volt!

A rendelt termékeket épségben megkaptam, és már be is üzemeltem. Nagyon elégedett vagyok, hiszen mostmár alvás közben is tudok locsolni.

Nagyon hálás vagyok a szomszédnak az ötletért, amit adott, az 50szazalek.com csapatának pedig a korrektségért, és a szuper vásárlói élményekért.