Még a telefonszám-tudakozót is eszembe juttatja a kedvenc szobanövényem

Van egy nagyon szép szobabokrom, amit már nem is emlékszem mikor vettem, valamikor még tini koromban. Minden lakhelyemre elkísért, termelte nekem az oxigént, és csinosított a környezetemet. Valamiért engem hatalmas megnyugvással tölt el, ha környezetemben sok a növény. Lehet a vidéki származásom miatt, ahol igen szép erdős területen nőttem fel.

Visszatérve a növényemre az a története, hogy amikor utaztam egyik barátnőmhöz, a távolsági buszról láttam egy kertészetet, aminek a kerítése előtt voltak felsorakoztatva, ez a fajta bokor, akkor még palánta formában. Nagyon megtetszett és valamiért úgy gondoltam, ideje elkezdenem valami felett felelősséget vállalnom, aztán ezt láttam a legjobb megoldásnak. Bár tudtam, nem igazán fogok arra járni, mert a családban nincs autó, és olyan ismerősöm sincs, aki elfuvarozna engem addig, biciklivel pedig elég nagy út lenne. A buszút elég hosszú volt, közben persze végig ezen agyaltam, mégis hogyan tudnék vásárolni onnan. Amikor megérkeztem akkori barátnőmhöz és elpanaszoltam neki a dilemmám, nevetve mondott egy egész jó ötletet. Miért nem próbálom ki a telefonszám-tudakozókat, ha tudom a címét az üzletnek, hátha van hozzá rendelve egy telefonszám, amit ha felhívok, nyájas hanggal megkérném őket, hogy szállítsák ki a palántát. Úgy gondoltam nem veszthetek vele semmit. Végül egy online telefonkönyv oldalon végig zongoráztam a lehetséges szolgáltatókat, hál istennek a második próbálkozásra már szerencsém is lett és kiderült, hogy egy Vodafone-os számról van szó. Nem is teketóriáztam, felhívtam. Kicsengett. Felvették. Sikeresen letárgyaltam és másnap ki is hozta az üzlet tulajdonosa nekem! Elképesztően hálás volt és boldog.

A telefonszam-tudakozo.hu egy hihetetlen nagyszerű ötlet volt akkor számomra! Nem is gondoltam, hogy ilyen egyszerűen hozzá lehet jutni fontosabb telefonszámokhoz. Gondolom, sokan igénybe veszik, vették akkoriban.

Napjainkban már nem vagyok annyira biztos, hogy ez a szolgáltatás működőképes lehet, hiszen nagyon megszigorították az adatkezelési törvényeket, de ki tudja. Ki kell próbálni! Mindenesetre az online telefonkönyvek hatalmas segítségek tudnak lenni, ha nagy ügyintézésben vagyunk és egy fióknak vagy szolgáltatónak a számát szeretnénk megtudni, vagy akár egy kertészetét!

Tehát ez a kis történet jut eszembe, amikor ránézek Karcsira.

Igen Karcsinak neveztem el. J