A növények mellett a horgászat is megnyugtat

Szeretem a növényeket, és nem csak azért, mert szépek, és jól mutatnak a házban, hanem azért is, mert hasznosak, mivel látványuk megnyugtat, és az egészségre is jó hatással lehetnek.

Például javítják a növények a levegő minőségét azzal, hogy megtisztítják azt. Amikor az ember lélegzik, a szervezet oxigént vesz és szén- dioxidot szabadít fel. A fotoszintézis során a növények szén -dioxidot szívnak fel és oxigént szabadítanak fel. A gázhasználat ellentétes mintázata a növények és az emberek esetében természetes kiegészítői egymásnak. A növények hozzáadása a belső terekhez növelheti az oxigénszintet. Éjszaka megszűnik a fotoszintézis, és a növények tipikusan felszívják az oxigént és felszabadítják a szén-dioxidot, de néhány növény éppen ellenkezőleg, szén-dioxidot vesznek fel és oxigént szabadítanak fel. Helyezze ezeket a növényeket hálószobába, hogy éjszaka frissítse a levegőt.

A fotoszintetikus és légzési folyamatok részeként a növények felszabadítják a bennük lévő nedvességet is, ami növeli a körülöttük lévő levegő páratartalmát. A növények kb. 97% -át teszi ki a bevitt víz. Helyezzen több növényt el egymás közelébe, és ezzel növelheti a szoba páratartalmát, ami segít megelőzni a légzőszervi zavarokat. Tanulmányok igazolják azt is, hogy a növények belső terekben történő használata csökkenti a száraz bőr, a megfázás, a torokfájás és a száraz köhögés előfordulását.

Egyes kutatások szerint a növények 24 óránként eltávolítják a levegőből származó toxinokat. A lakásban elég sok toxin van, még a bútorokban is.

Az egészség javítása általánosságban is egy komoly előnye a növényeknek. A kutatók szerint a növények kórházi szobákba való elhelyezése gyorsítja a betegek gyógyulását. A növények nélküli szobákkal összehasonlítva a növényekben lévő szobákban a betegek kevesebb fájdalomcsillapítást igényelnek, alacsonyabb a szívritmusuk és a vérnyomásuk, kevesebb fáradtságot és szorongást tapasztalnak, és hamarabb felszabadulnak a kórházi kezelés alól.

És a növények irodai környezetbe való felvétele csökkenti a fáradtságot, a megfázást, a fejfájást, a köhögést, a torokfájást és az influenzaszerű tüneteket.

Ezek már önmagukban is elég komoly előnyök, de én nem csak ezért tartom őket a házban, hanem azért is, mert szeretek rájuk nézni, és megnyugtat a jelenlétük. Mindenkinek stresszes az élete, így fontos olyan dolgokat találni, amik ellazítják az embert. Nekem az egyik ilyen hobbim még a horgászat, amit már gyerekkorom óta szívesen űzök.

A horgászat elég polarizáló. Sokan vannak, akik egyszerűen élvezik a horgászatot, míg vannak mások, akik nem élvezik egyáltalán, mert büdösnek, unalmasnak és értelmetlennek találják. Ezek általában azok az emberek, akik egyáltalán nem próbálták meg a horgászatot. Azok számára, akik érdeklődnek aziránt, hogy miért lehet igazán szórakoztató a horgászat, fontos tudni, hogy a horgászás egy teljesen más játék, mint a többi sport. A horgászok nagy része gondos ismeretekkel rendelkezik. Ez a hobbi addiktív, kemény és ami a legfontosabb, hogy elviszi az embert a leghihetetlenebb helyekre is. Motiváló lenne, ha külföldre menne, szórakozol és egyidejűleg aktív. Az ok, amiért a horgászás igazi móka lehet, számos, és nem csak ahhoz van köze, hogy kifogunk egy halat.

Szüksége van az agyra ehhez a sporthoz, nem csak erőre. A horgászás semmiképpen sem hasonlít arra, amit az emberek képzelnek, hogy csak fogni kell a botot. Sok gondolatra van szükséged, és egyúttal részletes ismeretekre van szükséged a lehetséges hibákról, a folyóról és a pisztráng táplálkozási szokásairól. Ez segít abban, hogy pontosan kiválaszthass egy olyan csalit, amely további segítséget nyújt a halak vonzásában. Szükség van arra, hogy az ember megfontolja azokat a döntéseket, amelyeket közvetlenül a csali bedobása során végez. Az hogy szüksége van a halászat átgondolására és megtervezésére, az teszi ezt a tevékenységet egyszerre szórakoztatónak és kihívásnak.

Ez a legjobb edzés is. Persze egy hajóról sokkal egyszerűbb halászni, de a derékig érő mély vízen áthaladva a sziklás és csúszós folyóágyon, és az erős áramlatokkal szemben valószínűleg a legjobb edzés, ami csak létezhet. Valamikor nem elég kiállni csak a folyópartra, hanem el kell kirándulni a legjobb helyekig, ami olykor sokáig tart nehéz terepen. Ezen túlmenően a horgászbot hátrafelé mozgatása és a csali bedobása is sok erőt igényel. Ez valóban az egyik legjobb gyakorlata az egész testnek.

Az is egy tény, hogy a horgászás a leghihetetlenebb és látványosabb helyekre vezethet el, ami szintén szórakoztató és csodálatos. Ahogy követed a folyópartot, meglátod a vadon élő állatokat és növényeket, és különböző részeket vagy területeket ismersz meg, amerre még nem jártál.

A halászat fitten tartja az embert. Mert a fő izomcsoportok megmozgatásával a halászat a szív és a tüdő egészségének fenntartásában jó eredményeket ér el. Egy 10-15 perces sétára fekvő horgászhely kiválasztása nyilvánvaló mozgás is biztosít és lendületet ad. De a többször a kis halak kifogása, eldobása, majd pedig a nagyobb halak kifárasztása és kifogása is egy kis erőt igényel. Nem is beszélve a hatalmas pontyokról vagy csukákról , melyeket a vizeinkben találhat az ember. Aktív edzés közben a váll, a hát, a karok, a törzs és a lábak is meg vannak dolgoztatva. Ez egy egész testre kiterjedő edzés, amely az edzőterembe való belépés nélkül működik.

A halászat növeli a D-vitamint a szervezetben. Még akkor is, ha az égbolt szürke az ember akkor is kint van a friss levegőn, a teste pedig feltöltődheti a kritikus D-vitamin tartalékokat. A D-vitamin segít szabályozni a szervezetben lévő kalcium- és foszfátmennyiséget, így a csontokat és a fogakat tartva egészségesen. Ez növeli az immunrendszer védekező képességét is.

A halászat javítja a koncentrációt, kutatások szerint a külső környezet és a környező dolgok megfigyelése javítja a koncentrációs képességét. A természetbe járás vagy a leveles fák alatt eltöltött idő olyan pozitív agyi változásokhoz vezet, amik javítják a koncentráció szintjét.

A halászat csökkenti a stresszt, és csökkenti a nyugtalanságot és némely szervezet elkezdi használni a halászat terápiás előnyeit a poszt-traumás stressz rendellenesség és más betegségek kezelésével kapcsolatban. A horgászat barátokkal még szórakoztatóbb. Függetlenül attól, hogy milyen korban vagy, amikor egy horgászklubhoz csatlakozol, akkor egy közösség részévé válsz, akár részt vesz a versenyeken, akár csak egy köszöntéssel járulsz hozzá a többi horgásznak a jó eredményéhez. A horgászat javítja az önbecsülést, mert a halászat a személyes célokról szól, és e célok elérése egy biztos út az önbecsülés javításához. Ez egy egész életen át tartó készség is, amelyet bármilyen korban élvezhet és fejleszthet az ember. Minden horgász emlékszik az első nagy fogásra. Csak nézd meg, ahogy a szemük csillog, amikor beszélnek róla. Ha valaki nem egyedül horgászik, hanem a gyerekeivel mondjuk, a családdal töltött idő is elősegíti a biztonság és a jólét érzését, így a halászat olyan tevékenység, amit érdemes tanulni és átadni a következő generációknak is ezt a tudást. Míg a legtöbb ember a hétvégén horgászik, az emberek másik része meg ilyenkor inkább ül otthon. Hagyd hátra a számítógépedet és az e -maileket, menj el a játékkonzoltól vagy a táblagéptől, és hagyd, hogy a szemed élvezze nyugodtan hullámzó vizet meg élvezd te is inkább a természet csendjét.

A csatornák és folyók mindenki számára nyitva állnak, hogy élvezhessék a természet nevezetességeit és hangjait, így akik gyakran horgásznak, akár minden hétvégén pihenhetnek és relaxálhatnak közben. És aki ki akarja próbálni a horgászatot, nem is kell messze mennie, és akár horgászhat a Balatonnál is. Ez ideális helyszín, mert az ember sok mást is csinálhat arra, ha például családi nyaraláson van, amíg ő horgászik, a családja fürödhet a tóban. Ha több információt akarsz a balatoni horgászatról, itt találsz: balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/

Figyeld meg, ha a horgászat lesz az új hobbid, akkor az majd ugyanúgy megnyugtat, mint a szép zöld növények a házadban. Tölt egy hetet a Balatonnál, és próbáld ki.