Már esedékes volt a teljes olajcsere az autóban

Nemrég költöztünk családi házba. Hosszú évekig bent laktunk a városban, de már annyira vágytunk a természet közelségére, hogy úgy döntöttünk, kiköltözünk a városból, egy kertes házba. Azonban arra nem voltunk felkészülve, hogy ilyen sok időnket el fogja majd venni a kert gondozása.

Ugyanis nagyon jól hangzik, ha az embernek van egy hatalmas földrész a házához, de mikor a gondozásra kerül a sor, akkor csak inkább terhesnek tűnik az ilyen nagy birtok. A mi házunkhoz pedig hatalmas a telek. Be is ültettük már a felét növényekkel, de folyamatosan nő köztük a gaz, aminek az irtása nagyon sok időt igénybe vesz.

De legalább ha szépen odafigyelünk rájuk, akkor szép színes lesz a kert a virágoktól, úgyhogy megéri a fáradtságot. Olyan jól sikerült a kertgondozás, hogy múltkor még a szerelő is megdicsérte.

Ugyanis a múlt héten volt esedékes a férjemmel közös autónkban az olajcsere. Ki lett cserélve a motorolaj és a váltóolaj is.

Ehhez azonban a szerelő kell, de annyi dolgunk van mostanában, hogy egyszerűen nem tudtunk elmenni hozzá. Mivel jó barátunk a szerelő, így felajánlotta, hogy átugrik hozzánk, és akkor megcsinálja nálunk a kertben ezeket az olaj cseréket.

Azt mondta a csere után, hogy már tényleg nagyon esedékes volt, ugyanis eléggé el volt fogyva a motorolaj, a váltóolaj is pedig már elég rég volt cserélve. Azt is mondta, hogy ezentúl, ha szeretnénk mi cserélni a motorolajt az autóban, akkor figyeljünk nagyon oda arra, hogy az autóhoz illő olajt vegyük meg.

Azt mondta le van írva szinte az összes termék alatt az olajwebshop.hu oldalon, hogy melyik milyen autó típusra jó, és akkor ott sokkal egyszerűbben be is lehet szerezni, ugyanis onnan rendelni lehet. Ennek kifejezetten örültünk, ugyanis nagyon elfoglaltak vagyunk a ház miatt is, meg a munkánkból kifolyólag is.

Azt is mondta, hogy nagyon sok féle márka lesz, de szerinte a Castrol termékei a legjobbak, és hogy ő szinte mindig erről az oldalról rendel, mert nagyon megbízhatóak és gyorsak. Eddig még sosem csalódott bennük. Az pedig, hogy házhoz szállítják a megrendelt termékeket, az külön szuper. Ugyanis nem csak hogy nem lenne időnk ilyenekre, de azt sem tudnánk szerintem, hogy hol keressük ezeket a termékeket.

Így viszont nagyon egyszerű lesz legközelebb a motorolaj csere. Most a váltóolajjal nem lesz gond valószínűleg egy jó ideig, főként amiatt csináltattuk meg ezt a cserét most a szerelővel, de majd ha csak motorolajt szeretnénk tölteni a tartályba, akkor azt már el tudjuk mi magunk is intézni gond nélkül. Arról nem is beszélve, hogy így jobban tudunk majd spórolni is.